Dames 1 van Handbal Someren boekt overtuigende overwinning tegen RED-RAG/Tachos

Zondag 7 oktober stond de eerste thuiswedstrijd van de dames 1 van Handbal Someren op de planning. De wedstrijd werd gespeeld tegen de dames 1 van RED-RAG/Tachos (Waalwijk). Zoals ieder jaar wordt bij de eerste thuiswedstrijd het team gepresenteerd. We liepen samen met onze jongste spelers (onze E-jeugd) in de spotlights naar de middellijn. Ook werden natuurlijk onze teamsponsoren genoemd bij de presentatie (Bouwbedrijf Berkvens & Metselbedrijf Kusters).

We wisten van Tachos dat ze, net zoals wij, voor het kampioenschap wilden gaan dit seizoen. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, deze punten mochten we niet uit handen geven. We begonnen de wedstrijd scherp en maakten al snel de eerste goal. Ook Tachos begon scherp met een verrassende verdedigingsstijl. Hier moesten we even aan wennen, waardoor we de eerste 10 minuten gelijk op gingen (6-6). Toen we de verdedigingsstijl door hadden, scoorden we makkelijker en liepen we uit tot een voorsprong van 13-6. Het was mooi om te zien hoe we als één team scoorden en ook als één team verdedigden. We gingen de rust in met een ruime voorsprong van 17-10.

Met de complimenten en nog wat aanwijzingen van de coach gingen we vol goede moed de tweede helft in. We wisten dat Tachos het niet zomaar op zou geven, we moesten gefocust blijven. Ook de tweede helft bleven we als één team spelen. Uiteindelijk scoorden we de 30e goal en kregen we te horen van de coach dat dit een rondje voor het team betekent, wat er altijd in kan natuurlijk! Met een felle tweede helft waren we te sterk voor de dames van Tachos en wonnen we de wedstrijd met 31-20.

Al met al een geweldige teamprestatie!

Volgende week spelen we om 11.45 uur weer thuis tegen de dames 1 van Bouwcenter Centen HVW (Wanroij), hopelijk zien we jullie daar!