Deuken in het aluminium in Etten-Leur

Zondag 30 september is de competitie weer gestart. De heren van Handbal Someren mochten meteen de verre reis maken naar West-Brabant om het op te nemen tegen Internos. Aangekomen in de sporthal was het meteen duidelijk. Wij willen en gaan hier die twee punten meenemen naar Someren.

Na de warming-up op de gang gedaan te hebben en als fotomodellen voor het raam rek- en strekoefeningen gedaan te hebben was Frits aan de beurt. Knallen, blijven gaan en het belangrijkste van alles: HAVE FUN.

Het eerste fluitsignaal klinkt en de wedstrijd is begonnen. Maar het begin is niet zoals we willen. We komen moeizaam op gang en gelukkig de tegenstander ook. Helaas is het eerste doelpunt voor Internos. Daarna beginnen wij ook met scoren en loopt het eerste kwartier alles redelijk gelijk op. Daarna begon het feest van het aluminium voor Someren (vooral voor onze linker opbouwer). De keeper van de tegenstander was keer op keer kansloos op de schoten van Someren, maar daar was toch iedere keer weer dat geluid van de lat of paal. Hierdoor lukt het ons niet om uit te lopen in de eerste helft en gingen we de rust in met een stand van 6-11 in het voordeel van Someren.

In de rust alles weer even op scherp zetten en de belangrijkste tip van Harrie: “Je hoeft die bal niet steeds binnenkant paal te gooien, iets van de paal af is ook genoeg ruimte om te scoren”.

Met die woorden startten we de tweede helft. Internos start beter dan wij waardoor ze terugkomen tot 3 goals verschil. Alleen dan zijn we er klaar mee. De gaskraan ging weer eens flink open bij Someren en dat viel niet te belopen voor Internos. Een aantal break-outs en snelle aanvallen resulteerde erin dat we de wedstrijd naar ons toe trokken. Alleen die paal en lat, ongelofelijk. Als we de factuur opgestuurd krijgen voor een nieuw doel voor Internos is dat niet heel vreemd denk ik. Maar die pech hield op een gegeven moment ook op. De tegenstander zag dat het niet meer ging lukken om ons te verslaan en wij speelden de wedstrijd goed uit. 15-25 is uiteindelijk een mooie stand maar we hebben ons wel een beetje te kort gedaan.

Volgende week nemen de heren 1 het op tegen Bedo. Een spannende wedstrijd gaat dat zeker worden dus kom allemaal kijken. Om 15:00 uur start de tweede wedstrijd van de competitie dus kom allemaal kijken en moedig de heren 1 aan.

Ps. Toen onze linker opbouwer eindelijk niet meer tegen de paal schoot, maar raak mocht ie eindelijk wisselen.