Handbal Someren schittert in eigen hal

Zondag 7 oktober 2018, de eerste thuiswedstrijd voor de Heren 1 van Handbal Someren. Op het programma stond Bedo 2, uit Beek en Donk. Na de warming-up, het ingooien van de keepers en Frits zijn woordje in de kleedkamer, gingen de lichten in sporthal de Postel uit. De spotlight ging aan, de Heren 1 werden één voor één voorgesteld aan het publiek. Na deze show was het tijd om te handballen. Een wedstrijd verslag is geschreven door iemand op de tribune, de trouwe supporter Bas, en door een speler van Someren zelf, Rob.

Wedstrijdverslag vanaf de tribune

Bedo pakte brutaal de leiding met 1-3 maar toen kwam het Somerense geweld. Door enkele snelle breaks en goed dynamisch spel werd de achterstand omgebogen in een ruime voorsprong. Dit resulteerde in een voorsprong met de rust van 20-13. Na de pauze werd het speelbeeld niet anders, Bedo probeerde een weg door de verdediging van Someren te forceren, dit lukte ze echter veel te weinig, waardoor Someren de voorsprong eenvoudig kon consolideren en zelfs gedurende de tweede helft nog wat kon uitbreiden. In de afronding werd Someren gedurende de tweede helft een beetje laconiek, waardoor de keeper van Bedo nog enkele schoten eruit kon houden. De nederlaag voor Bedo was halverwege de eerste helft echter al een feit, hier kon de keeper ook geen verandering meer in brengen. Someren heeft met goed en gevarieerd spel de tegenstander zijn wil opgelegd.

Wedstrijdverslag vanaf de bank

Bedo begon met de eerste aanval van de wedstrijd, wat gelijk een tegendoelpunt opleverde. Wat volgde was chaotisch en slordig spel. Het duurde 10 minuten voordat we grip kregen op de aanvallen van Bedo en onze verdediging er stond. Toen de verdediging eenmaal stond, wisten we door snelle aanvallen elkaar mooi vrij te spelen. Na 30 minuten spelen stond de stand op 20-13 in het voordeel van Someren.

Tijdens de rust gaf Frits enkele tips en benadrukte hij dat we scherp moesten blijven, met name in de verdediging. Hij benoemde nogmaals wat de gemaakte afspraken waren en benadrukte dat we gefocust moesten blijven spelen. Hier werd goed naar geluisterd wat er voor zorgde dat er ook in de tweede helft goed werd samengespeeld. Door het goede samenspel werden er mooie kansen gecreëerd, goede rugdekking gegeven en tips gegeven. De eindstand was na 60 minuten spelen 34-21. Een mooie teamprestatie.

Volgende week wil Someren opnieuw de punten in eigen huis houden in een wedstrijd tegen E.S.Z.V Oktopus HS1. Deze wedstrijd zal om 13:00 gespeeld worden. Kom de heren aanmoedigen en hopelijk volgt er een nieuwe overwinning.