Handbal Someren te sterk voor koploper Swift Helmond

Zondag 11 maart stond dan de wedstrijd tegen Swift Helmond voor de boeg. De uitwedstrijd stond nog duidelijk in ons geheugen, waardoor we wisten wat we deze wedstrijd anders moesten doen. Want hoe mooi als het ons dan op dit moment zou lukken? Swift verslaan in eigen hal.. Swift hun kampioenschap uitstellen.. Swift een lesje leren.. Kortom, zogezegd in het kleedlokaal: ‘Het zou een droomscenario zijn als we met 10 punten verschil van ze winnen.’

En dan is er zo’n begin van de wedstrijd.. Een begin waarbij we sterk starten.. Een begin waarbij we laten zien wat we in huis hebben.. Al snel staan we dan ook met 3-1 voor op Swift. Om al te zeggen dat ons droomscenario werkelijkheid wordt, is natuurlijk veel te vroeg gezegd. Swift laat zich niet kennen en komt dan ook terug tot 5-5. In de verdediging maakt Swift verschillende fouten, waardoor er een aantal speelster met een tijdstraf het veld afgaan. Wij maken hier mooi gebruik van en lopen uit tot 11-7. Deze voorsprong willen we niet afgeven en door mooi spel en Swift het scoren ontnemen, gaan we de rust in met een mooie voorsprong van 4 punten.

Nadat in de rust besproken was dat we dit vast moeten houden en meer vanuit de opbouwers moesten werken, begonnen we aan de tweede helft. Weer wisten we mooie aanvallen op te zetten en ook te scoren. Swift komt nog terug tot 16-14, maar vanaf dat moment ging alles goed bij Handbal Someren; de keepster hield naast veel schoten ook een penalty tegen, de cirkelspeelster werd drie keer op rij vrijgespeeld, de afstandsschoten gingen er zonder pardon in en in de verdediging werd er hard aangepakt. Wat Swift niet deed, deed Handbal Someren wel. Er werd gewerkt, gewerkt en nog eens gewerkt. Het eindsignaal klonk en de wedstrijd eindigde in een verdiende stand van 25-19 voor Handbal Someren.

Wat een wedstrijd.. Een wedstrijd waarbij er met plezier wordt gehandbald. Vechtlust is zeker zichtbaar en dit zorgt dan ook voor een mooie pot. Het publiek heeft kunnen genieten van mooi handbal en wij hebben Swift een lesje kunnen leren. Om terug te komen op ons droomscenario moeten we helaas ons hoofd schudden. Met 10 punten verschil winnen, is ons niet gelukt. Maar met 6 punten verschil wel en dat laat zien dat Swift zeker wel te verslaan is.