Heren 1 Handbal Someren bevestigen de 3e plaats

Zondag 25 maart, iets eerder dan gewend dit seizoen, speelden de mannen van Frits Aspers en Leon Linders tegen het sterk uitgerukte Deurne. Een goede warming-up was dus nodig. Dat gebeurde redelijk maar na de bespreking voor de wedstrijd waren we er klaar voor. 12.30 uur en het eerste fluitsignaal klinkt.

Het werd al snel bekend dat het geen rustige wedstrijd zou gaan worden. De eerste rake klappen werden over en weer uitgedeeld, maar scorend liep het minder snel bij beide teams. Geen van de twee teams wist uit te lopen dus het bleef constant spannend. 2 goals was het maximale verschil dat er op het scorebord te zien was. Helaas wel in het voordeel van De Sprint. Maar doordat Deurne niet uit kon lopen en Someren met mooie loopacties en doelpunten bij bleef, merkten we dat er meer in zat dan 3 keer in één seizoen verliezen van Deurne. Alleen de ruststand was niet zoals je hem graag ziet: 13-15.

In de rust is het eerste dat we hoorden: Mannen we zijn goed bezig tegen die kerels!! Daar trokken we ons mooi aan op, daarna kwam Frits er nog overheen met motiverende woorden en aanwijzingen en we kunnen weer door met de wedstrijd.

Wij mogen beginnen met scoren in de tweede helft en zo geschiedde het ook. Binnen 10 minuten door goed samenspel, hard werken en mooie doelpunten kwam Someren op voorsprong. Toen ging het nog gelijk op de laatste 20 minuten. Beide teams bleven scoren en vechten voor de overwinning. En in de laatste minuut met 26-25 voor Someren was het balbezit voor Someren. Maar het was nog niet gespeeld. Deurne stond offensief om de bal te onderscheppen. En helaas lukt dat ook nog. Zo snel als we konden terug de verdediging in en Deurne zette de keeper uit de goal om met 7 man aan te vallen. En daar kwam de pass en een vrij schot 15 seconden voor tijd vanaf de 6 meter voor Deurne. MAAAAR nee hoor de keeper hield de bal tegen en Someren ving de bal goed af. Meteen de aanval in en tot schrik van Rob Hanssen was het doel leeg. Dus makkelijker kon niet en de overwinning was daar 27-25 en de 3e plaats op de ranglijst is een feit.

Een geweldig sterk Someren heeft laten zien dat het volgend jaar ook meer wil dan de 3e plaats. Nog een wedstrijd te gaan op 8 april in Bergeijk. Dus wil je nog een keer de heren 1 zien stralen dit seizoen ga dan met ze mee en zie hoe ze de laatste wedstrijd gaan winnen van dit seizoen.

Groetjes

Sjim