Heren 1 Handbal Someren pakken overtuigend de winst

Na de rommelige overwinning van afgelopen week stond er een nieuwe tegenstander klaar in sporthal de Postel in Someren. Deze tegenstander was Swift Helmond HS1. Na 4 overwinningen is het vertrouwen bij de heren van Handbal Someren groot. Met de complete selectie aanwezig bij Handbal Someren waren de heren er klaar voor. Eerst een praatje van Frits, daarna de warming up en klaar voor de start en go. Het verslag vanaf de bank is geschreven door Antonie Barten en vanaf de tribune door Bas Vossen.

Vanaf de bank
Swift kreeg als eerste de bal uit om een minder plezierige middag te beleven in Someren. De eerste kans van Swift ging er niet in, maar die van Someren wel. Snel pakte Someren al overtuigend de leiding in de wedstrijd (4-1). Swift probeerde in de wedstrijd te komen, alleen was de verdediging van Someren te sterk. Aanvallend bleek Someren ook veel sterker te zijn. Mooie en goede bewegingen van de opbouwers zorgden ervoor dat Someren er makkelijk doorheen kon komen. De keepers van Someren konden dit allemaal mooi aanschouwen en wisten dus ook: Wij moeten ook mee gaan. Dit bleek ook meteen het geval te zijn. Dit resulteerde uiteindelijk in een ruststand van 15-7.

In de rust werd benadrukt dat de wedstrijd nog niet helemaal gewonnen was en dat de eerste 10 minuten van de tweede helft de belangrijkste zijn.

In de tweede helft kregen was inderdaad hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Snel en goed spel van Someren, zorgde ervoor dat de wedstrijd in de eerste 10 minuten naar Someren toe werd getrokken. Het enige offensief dat Swift nog bood waren afstandsschoten, die keer op keer door de keepers gestopt werden. Na 10 minuten besloot Swift in de tweede helft hun verdediging offensiever te zetten. Helaas voor hen wist Someren hier goed op te antwoorden en scoorde nog makkelijker. Toen de 30 goals waren bereikt, wisten de Heren dat er een rondje vanuit de teampot op ze stond te wachten. Na het 30ste doelpunt was het nog 6 minuten handballen, waarin Someren zijn dominantie niet verder uitdrukte. Dit zorgde voor een overwinning met 31-11 van Swift Helmond.

Vanaf de tribune
De verwachting was dat dit een snelle, maar ook harde wedstrijd zou worden, dit kwam ook uit. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na een kwartiertje kwam Someren steeds beter in het spel. In het restant van de eerste helft werd de voorsprong uitgebreid naar een comfortabele marge van 8 doelpunten bij rust. De ruststand was 15-7.

De tweede helft begon en Someren wist zich even geen raad met de tactische zet die Swift bedacht had in de rust. De verdediging van Swift stond heel offensief, waardoor Someren anders moest gaan aanvallen. Na enkele minuten en een tijdstraf bij Swift was ook deze tactische zet onder controle. De aanvallen liepen voortvarend en er werd met precisie geschoten. Aan de andere kant van het veld liep Swift tegen een betonnen muur aan waar ze niet doorheen konden komen. Swift werd wanhopig en kon geen fatsoenlijk spel meer op de mat leggen, dit was geheel de verdienste van Someren. De wedstrijd werd netjes uitgespeeld en ook werd er nog even aan het doelsaldo gewerkt. 31-11 is een mooie einduitslag en een geslaagde test richting de wedstrijd van volgende week

Someren heeft de punten in eigen huis kunnen houden. Wil Someren ook volgende week punten pakken dan moet de nummer 5 op de ranglijst in Deurne verslagen worden. Deze wedstrijd tegen De Sprint HS2 is op zondag 11 november om 12:00 in Deurne. Someren heeft ook in het hol van de leeuw de aanmoedigingen hard nodig, u bent dan ook van harte welkom om allemaal te komen kijken en hopelijk kan Someren ook hier een goed resultaat boeken.