Heren 1 Handbal Someren zet goede lijn door

Zondag 4 maart om 12.45 uur, de heren 1 van Handbal Someren komen de sporthal in gelopen. Rustig aan omkleden en starten met de warming-up. Iedereen was op tijd dus konden we ook gezamenlijk beginnen aan de wedstrijd. Nog even met zen alle luisteren naar Frits en we zijn er klaar voor.

13.45 uur, misschien iets later, start de wedstrijd. Someren begint met de bal uit en daar volgt ook meteen het eerste doelpunt uit. De wedstrijd kwam snel op gang. Snelle aanvallen, alleen beide teams hadden in het begin moeite met het net te vinden. Na 15 minuten handballen bleef de stand ongeveer 10 minuten hangen op 7-4 in het voordeel van Someren. Daarna kwamen beide teams weer door elkaars verdediging heen wat resulteerde in een 10-7 voorsprong voor Handbal Someren.

In de rust moesten we de focus houden en wisselden we onderling ook tips aan elkaar uit. Hierdoor kon Frits het team gemakkelijker toespreken en konden we scherp aan de tweede helft beginnen.

Jupiter mocht de bal uitnemen maar het eerste doelpunt van de tweede helft was voor Someren. Een goed uitgespeelde break zorgde voor een goede start van de tweede helft. Verdedigend was Someren niet te kloppen, en kwamen ze er toch doorheen stond daar nog de keeper een geweldige wedstrijd te spelen. Toen het laatste kwartier inging was er echter nog niks beslist in de wedstrijd. Someren stond nog steeds maar 4 doelpunten voor op Jupiter. Alleen Jupiter voelde dat het onderhand meer moest gaan scoren anders was de wedstrijd verloren. Maar doordat ze de focus op de aanval legden en minder op de verdediging, werd het voor Handbal Someren wat makkelijker om het net te vinden. Dit uitte zich uiteindelijk in de laatste 5 minuten zeer goed. Hierdoor liep Handbal Someren uit naar een zeer mooie overwinning en schoof het een plekje op naar boven op de ranglijst. Na de 23-14 overwinning staat Handbal Someren op plek 3 in de competitie en wie weet wat er nog mogelijk is als we zo door blijven spelen.

Na afloop konden we zeggen dat de eerste finale van de 6 gewonnen is. Nu donderdag spelen we de kwartfinale van de beker tegen De Sprint 1 om 21.00 uur in sporthal De Postel. En zondag komt Swift 2 op bezoek. Het belooft dus weer een week vol spanning en sensatie te worden. Kom dus de heren donderdagavond aanmoedigen en zie hoe ze de halve finale proberen te bereiken in het bekertoernooi.