Ruime winst voor Handbal Someren

Zondag 4 maart stond de wedstrijd tegen Oktopus Eindhoven op het programma. De uitwedstrijd hadden we ruim gewonnen, dus we hoopten deze keer weer met een groot verschil te winnen. Toch had Eric-Jan van tevoren aangegeven dat het niet hetzelfde team was, dus we moesten gewoon weer meteen vol aan de slag. Ook kregen we de boodschap mee het niet zo spannend te maken als vorige week tegen Helios. Dat is voor ieders gemoedsrust ook beter!

Handbal Someren begon de wedstrijd meteen lekker en kwam gauw tot een voorsprong van 3-1, door een aantal mooie binnenkant-paal-doelpunten. Toch haakte Oktopus weer snel aan en was de eerste helft vooral voorsprong uitbreiden en weer weggeven. We bleven wel steeds voor staan, maar lieten Oktopus ook te makkelijk scoren. Uiteindelijk gingen we de rust in met 17-11 en hadden we al een flinke voorsprong opgebouwd.

In de rust kregen we te horen dat we verdedigend vooral één speler beter in de gaten moesten houden en daarom zetten we onze verdediging wat meer terug. Aanvallend moesten we meer instarten om gebruik te maken van de ruimte.

Nou die boodschap uit de rust hebben we goed ter harte genomen. Wat een heerlijk samenspel was er vooral in de eerste 20 minuten van de 2e helft. We liepen steeds verder uit met hele mooie acties en goals van alle posities. De laatste 10 minuten verslapte de aandacht wat en kwam Oktopus ook nog tot wat meer doelpunten, maar al met al zijn we dik tevreden met deze ruime overwinning van 38-23.

Volgende week spelen we een hele belangrijke wedstrijd tegen Swift Helmond en kunnen wij jullie support heel goed gebruiken. Graag zien wij jullie om half 1 in sporthal De Postel.