Ups-and-downs voor de Heren in speelronde 4

Na een week rust speelden de heren van Handbal Someren op zondag 28 oktober tegen het combinatie team van Helios en Habo. Het verslag vanaf de bank is geschreven door Teun Verhees en het verslag vanaf de tribune door Bas Vossen.

Vanaf de bank
De wedstrijd is begonnen, de eerste goal is voor Someren, maar daarna blijkt wel dat het spel niet helemaal loopt zoals de mannen willen. Er wordt makkelijk balverlies geleden en niet goed afgemaakt. Ook bij de tegenstander gaat er veel mis, waardoor we ook vaak de bal terugkrijgen. Doordat we als team, ook wanneer het iets minder gaat, toch blijven werken gaan we met een voorsprong de rust in.

In het kleedlokaal worden we door Frits toegesproken dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld is, dus dat we er echt nog wel even tegenaan moeten. In de tweede helft is het spel iets beter, maar het blijft heel rommelig. Doordat we door blijven gaan en bij de tegenstander fouten afdwingen, lopen we toch uit en winnen we met 20-29.

Vanaf de tribune
Someren ging naar Uden toe met het idee dat de punten wel even opgehaald konden worden, Helios/Habo was nog puntloos en zal dat ook blijven na afloop van deze wedstrijd. Someren maakte een grote fout door te denken dat het de punten wel even kon ophalen. Na de warming-up en het praatje van de coach begon de wedstrijd. Someren kwam niet in zijn spel en verbaasde zich over het feit dat Helios/Habo snel spel op de mat legde. Doordat Someren verrast was, werd er veel gemist en ook slordig gespeeld. Desondanks was Someren technisch beter als Helios/Habo. Hierdoor liepen ze toch uit en liep Helios/Habo achter de feiten aan. De ruststand was dan ook 11-16.

De 2de helft werd slordiger, meer balverlies bij snel spel. Gelukkig gold dit ook voor de tegenstander, waardoor de voorsprong behouden kon worden. Het beeld in de 2de helft veranderde niet en Someren wist dat het de wedstrijd zou gaan winnen. De wedstrijd werd netjes uitgespeeld met een slotstand van 20-29.

De punten zijn weer meegenomen naar Someren en dit is uiteindelijk het belangrijkste. Extra voordelig feit is dat de nummer 2 in de stand heeft verloren waardoor Someren nu alleen koploper is met 2 punten voorsprong en het beste doelsaldo. Al met al een goed weekend en nu moet er weer toegewerkt worden naar een thuiswedstrijd tegen Swift HS1. Kom deze wedstrijd bekijken op zondag 4 november om 13:00 en help Someren naar de overwinning, graag tot volgende week.