Wedstrijdverslag Handbal Someren DS1 – Apollo DS1

Zondag 4 november, 11.45 uur. De wedstrijd van de nr. 1 tegen de nr. 12. Op papier zou het dus een makkelijke wedstrijd moeten worden. Maar niks is wat het lijkt bij de Dames van Someren, zij houden de spanning er graag tot het einde van de wedstrijd in! (Waar niet altijd iedereen blij mee is…)

De eerste goal werd in ieder geval gemaakt door onze Jenny, die na precies een jaar herstellen van de kruisbandblessure, weer haar eerste minuten in het veld mocht maken! Beide teams scoorden wat en na een kwartier spelen, kwam Someren tot een voorsprong van 13-5. Geen spanning zou je zeggen. Toen Someren zich dit ook besefte, werd de focus wat verloren. De ballen werden minder scherp afgerond, het samenspel was er amper en het spel werd vertraagd. Hierdoor kon Apollo terug komen en dat deden ze ook. Er werden weer wat goals gemaakt (gelukkig!) en dit zorgde voor een ruststand van 15-9.

Er moest dus nog wel het een en ander gezegd worden, wilden wij de overwinning in onze zak steken. Er werden afspraken gemaakt voor een betere tweede helft. Het lukte maar moeizaam om de voorsprong verder uit te breiden, wat de spanning er wel lekker in hield. De keepsters van Someren stonden hun mannetje in de goal en hielden alle penalty’s tegen.  Het kwam tot een 20-16 stand, toen het Someren opeens lukte om net die extra goals te scoren. Goals die nodig waren om de overwinning in Someren te houden en goals die belangrijk zijn om ‘het verschil te maken’, zoals onze wijze coach altijd zegt… Ik maak er expres (nog) geen ‘oude wijze coach’ van, hij is namelijk pas op dinsdag jarig… Maar toch heeft hij zijn cadeau alvast in ontvangst mogen nemen. Het cadeau was een speciaal gepersonaliseerde PSV-taart, voor een échte AJAX-fan.

De wedstrijd eindigde overigens in een eindstand van 26-18 in het voordeel voor Someren. Nu, op naar volgende week zondag. Komen jullie ons (weer) aanmoedigen? Tot dan!

Groetjes,
Ingrid van den Boomen