Wedstrijdverslag Helios DS1 – Handbal Someren DS1

Zondag 28 oktober stond de belangrijke wedstrijd tegen Helios op de planning. Na een weekend rust was het tijd om, met een uurtje extra slaap, te gaan knallen in Uden. Helios is altijd een moeilijke tegenstander, welke ook nog eens ongeslagen was. Eric-Jan benoemde dit ook nog even in zijn praatje en gaf aan dat wij er voor moesten zorgen dat dit over 1,5 uur anders zou zijn.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op. Zowel Helios als Someren wist spelers vrij te spelen. Vooral de rechterhoek van Helios kon een aantal keer achter elkaar scoren. Het bleef gelijk op gaan tot een stand van 7-7. Vanaf toen hadden we de verdediging beter onder controle en gingen we de rust in met een stand van 10-14 in ons voordeel.

Het was duidelijk dat we er in de tweede helft weer vol tegen aan moesten gaan, want ook Helios was nog steeds gebrand op de overwinning. Snelheid zou ons in de tweede helft gaan helpen, want Helios was niet zo snel in de omschakeling naar de dekking. Met goed keeperswerk van Veerle en mooi samenspel konden we al snel uitlopen naar 12-20. Langzaam werd duidelijk dat wij de overwinning zouden pakken, maar toch durfde niemand hier nog echt in te geloven en bleef het voor ons spannend. Helios bedacht namelijk om Kristel uit te dekken en hier moesten we toch even aan wennen. Uiteindelijk kwam er hierdoor meer plaats voor onze cirkel en Lieke wist er een aantal lekkere ballen in te gooien. Hoewel het inmiddels al 19-29 was voor ons, was het zelfs nog even spannend voor coach Eric-Jan: zouden het er 30 worden? Want dat betekent een rondje! Helaas kwam de laatste bal op de paal en kwam hij er goed vanaf. Eindstand: 19-29.

Al met al een leuke wedstrijd! En het mooiste van alles, de ongeslagen tegenstander is verslagen, en dat betekent een mooie eerste plek voor ons! Volgende week spelen we om 11.45 uur thuis tegen Apollo. Tot dan!