Bekerwedstrijd Heren 1 na verlenging beslist

Een late, donkere donderdagavond in Someren. De Heren 1 van Someren bedachten zich dat ze normaal rond dit tijdstip al in de kantine konden zitten genieten van de favoriete barman Hans Gorissen. Maar nee, deze avond stond er een bekerwedstrijd op het programma. Handbal Someren tegen Achilles ’95 uit Veldhoven. De laatste keer dat wij tegen Achilles gespeeld hadden was tijdens ons trainingsweekend en die wedstrijd eindigde toen in 27-27. We wisten dat het een zware wedstrijd zou gaan worden.

De warming-up werd gedaan, vooraf het motiverende praatje van Frits en klaar voor de start. Het beloofde een waar spektakel te gaan worden. Someren startte de wedstrijd goed en kwam ook vrij snel aan scoren toe. Helaas gebeurde dit ook andersom en bleef het continu gelijk oplopen. In de begin fase konden we nog genieten van een kleine voorsprong van 2 doelpunten, alleen naarmate de eerste helft ten einde liep, kwam Achilles toch steeds dichterbij. Hierdoor eindigde de eerste helft in een minimale voorsprong van 13-12 in ons voordeel.

De rust was nodig om even bij te komen en we wisten dat we niet moesten gaan verslappen, anders zouden we alweer na 1 wedstrijd uit de beker liggen.

De tweede helft startte wat moeizaam en Achilles kwam snel langszij. De score zag er in het begin van de tweede helft dus leuker uit voor Achilles. Gelukkig herpakten we ons en begonnen we sterker te verdedigen. Het midden blok stond weer sterk en we kregen de opbouwer van Achilles, die bijna alles scoorde, onder controle. Hierdoor kwamen we langszij, maar een gat van 3 doelpunten kregen we niet geslagen. Met nog een paar minuten op de klok leek het er goed uit te zien voor Someren. Alleen kwam Achilles weer op gelijke hoogte. Na 60 minuten handballen was de stand dan ook 30-30.

Korte pauze, focus er weer op en de verlenging in. Deze werd slecht gestart en het was al snel 30-32 voor Achilles. Het is in totaal maar 10 minuten extra handballen dus we moesten snel reageren. Na de eerste 5 minuten was de stand 31-32.

Nog 5 minuten te gaan. De opening was nu sterk en in de verdediging kwam Achilles er niet meer door. Bam, 7 meter raak van Tom Hanssen (volgens mij zijn 8ste die wedstrijd) en een heerlijk onderhands schot van Maurice en we kwamen weer goed te staan. Vanuit de hoek kwam er nog een mooi balletje in te liggen en daarmee was het gedaan voor Achilles. Na 70 minuten handballen was de stand 35-33 voor Someren en gaan we door naar de kwartfinale van de beker.