Belangrijke winst in topper voor Heren 1

Dit weekend stond er een uiterst belangrijke wedstrijd op het programma. De wedstrijd op zaterdagavond werd gespeeld in Eersel. De ploeg uit Eersel (Jupiter ’75) staat derde in de competitie en vocht voor de allerlaatste kans om kampioen te kunnen worden. De wedstrijd begon met een andere hoofdcoach als vervanging van Frits, omdat Frits afgelopen week van de trap was gevallen. Het was goed om te zien dat hij er wel bij kon zijn, we wensen Frits veel beterschap toe.

Ook Erik-Jan (coach dames 1) liet zich voldoende gelden en deed zeker niet onder aan het fanatisme van Frits. De wedstrijd begon en het duurde even voordat Someren de spanning van zich af speelde. Na een 5-2 achterstand begon het te lopen wat resulteerde in 5 goals op rij. De verdediging stond na de beginfase weer ijzersterk en ook het keeperswerk was goed verzorgd. Door sterk spel van Someren werden er overtredingen gemaakt vanuit de kant van Jupiter met zelfs een rode kaart tot gevolg. De ruststand was duidelijk in verhouding met de krachtverschillen in deze wedstrijd. De ruststand was 8-14 in het voordeel van Someren.

In de tweede helft kwam Someren nooit meer in de problemen. Deze helft was het belangrijker om geen blessures op te lopen voor de resterende wedstrijden. Jupiter’75 was niet bij machte om het Someren lastig te maken. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld door Someren en dit resulteerde in een mooie eindstand van 16-23 voor Someren.

Vooraf zat er wat spanning bij de heren van Someren maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en ook hier werden er 2 punten gepakt. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma, hier is Achilles’95 de tegenstander. Achilles’95 uit Veldhoven staat 4de in de competitie en ook dit belooft weer een zware pot handbal te worden. Kom allen kijken naar de wedstrijd die wordt gespeeld om 12:45 in Sporthal de Postel. Daarvoor spelen de Dames 1 de kampioenswedstrijd dus kom vooral ook de dames aanmoedigen om zo 2 topwedstrijden handbal te zien.