Code oranje voor Handbal Someren

Zondagmorgen 10 december, de ochtend waarop sneeuwliefhebbers hun hart konden ophalen en de dames van Handbal Someren hun hart vasthielden voor een lange tocht door het witte landschap op weg naar Breda. Code oranje was deze ochtend afgegeven, echter had dit voor het team een dubbele betekenis. Zo konden we ons gedurende een autoritJE van 1 uur en drie kwartier voorbereiden op een wedstrijd tegen United Breda. Aangezien deze geduchte tegenstander Swift afgelopen week met ‘de keutel in de broek’ naar huis had gestuurd, dreigde dit een uitdagende wedstrijd te worden. Eenmaal ontwaakt (Yvon), omgekleed en warm geworden door warme chocomelk en niet te vergeten een warming-up, waarbij de nodige ‘beats’ uit het kleedlokaal van de tegenstanders kwamen, kon er begonnen worden aan deze wedstrijd.

De wedstrijd begon sterk, met meteen een aantal goals wist Handbal Someren al snel op voorsprong te komen. Ook United Breda wist tot scoren te komen, waarbij er een stand ontstond van 3-3. Toch kregen de dames van Handbal Someren het spelletje van deze tegenstander al snel door. Eric-Jan voelde zich voor een moment overbodig in de aanval door initiatief van onze dames. Handbal Someren bleef scoren en door een goede dekking met goed keeperswerk konden we met opgeheven hoofd de rust in gaan met een tussenstand van 8-15. Na een aantal tips and tricks van Eric-Jan #EJ, kon de tweede helft met een goed gevoel ingegaan worden. Het beginsignaal van de tweede helft klonk en meteen wisten we tot scoren te komen. Door alertheid van Yvon, een strakke pass van Elsemieke en snelle beentjes van Lieke konden we een ‘fastbreak’ verzilveren. Breda was niet meer ‘united’ genoeg om ons nog van de winst af te houden. Zo konden de dames van Handbal Someren met een winst van 20-30 de twee punten weer meenemen op hun weg naar huis.

Facts: Wist je dat…

• Topscoorder Ingrid maar liefst 7 van de 7 penalty’s (middels een variërend schotbeeld ;)) gescoord heeft?
  • Vader en dochter vd Boomen beide alles er aan willen doen om een 100% aanwezigheid percentage hebben, en dat Carel daarvoor helemaal meereist naar het verre Breda?
  • Dat aan het begin van de tweede helft, het publiek voor 100% uit Handbal Someren supporters bestond (Carel bedankt!)?
  • Lian zo hard heeft gestreden dat ze opnieuw haar nek mag insmeren met biodermal?
  • Dat Annemieke speciaal voor deze wedstrijd hakken aan had getrokken?
  • And last but not least; dat we jullie willen bedanken voor het lezen van ons wedstrijdverslag!