Dames 1 behoudt eerste plaats na stroeve overwinning op OHC

Na een gezellige feestavond met leden, begunstigers en sponsoren op zaterdag 1 december, stond de volgende dag de wedstrijd tegen OHC’01 op het programma. Een bekende tegenstander in het zand, maar voor ons nog onbekend in de zaal.

Na een mooie openingstreffer van Someren, zetten de dames uit Oosterhout de achtervolging in. Handbal Someren komt op een voorsprong van 2 à 3 doelpunten verschil, waarna OHC weer een aansluitingstreffer weet te realiseren (8-7). Dan onderschept Kristel de bal, trekt een sprint en schiet de bal met haar gevarieerde schotbeeld keurig in de onderhoek. Na een mooie passeerbeweging en break van Yvon schiet Els de 12-7 loepzuiver in de kruising. Rust.

Focus in de afronding, de aanval van OHC ontregelen en ballen naar de cirkel voorkomen. De opdracht was helder, maar de flow uit de laatste fase van de eerste helft ontbrak bij aanvang van de tweede helft. Het spel verliep moeizaam en de strijd werd fysieker. OHC koos voor mandekking waardoor onze linkerhoek lekker op schot kwam. Hoewel de voorsprong niet echt in gevaar kwam, zat verder uitlopen er ook niet in. Na een hattrick van Lian eindigde de wedstrijd in 21-17 in het voordeel van Someren.

Volgende week zaterdag, 8 december, spelen we om 19.00 uur tegen Bergeijk (#3), in Bergeijk. Hopelijk tot dan!