Dames 1 boekt fraaie overwinning in derby tegen De Sprint

Voor het eerst sinds tijden stonden beide eerste damesteams weer tegenover elkaar in een officiële wedstrijd, en wat voor een. Beide teams kunnen de punten ontzettend goed gebruiken om wat te stijgen in het klassement. We wisten wat ons te wachten stond en we moesten de fellere lijn van de afgelopen 2 wedstrijden doortrekken. Ondanks de zenuwen hier en daar had iedereen er ook zin in, we waren gebrand om deze wedstrijd te winnen, maar vooral ook om de eerste winst in de Hoofdklasse eens te pakken.

Zoals afgesproken begonnen we goed aan de wedstrijd; de aanval liep, de verdediging stond als een huis en ook de keepster pakte belangrijke ballen. Zo kwamen we vroeg in de wedstrijd op een mooie voorsprong van 8-3, helaas begonnen we toen wat af te zwakken en lieten we de Sprint helemaal terugkomen in de wedstrijd, 8-8. Een paar minuten voor rust konden we ons gelukkig weer herpakken en we gingen het kleedlokaal in met een 10-8 voorsprong. Na een korte peptalk waarin duidelijk werd dat we de flow en de felheid van het eerste kwartier de gehele tweede helft door moesten zetten kwamen we maar met 1 doelstelling terug het veld op, winnen! We voelden allemaal dat het erin zat en dat we hier echt de bovenliggende ploeg waren, nu moesten we het alleen nog even waarmaken.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste en we konden onze voorsprong weer uitbouwen tot een 17-11 tussenstand. Maar we zouden Handbal Someren niet zijn als we het niet even spannend zouden maken. Met nog een paar minuten op de klok, een kleine voorsprong en 4 man in het veld hebben we het toch volgehouden! Eindstand 17-15, wat een heerlijk gevoel om eindelijk de punten in huis te houden na een verdiende overwinning en goed teamspel. Nog genietend van deze wedstrijd en vol goede moed reizen wij volgende week af naar Geleen om ook daar de punten mee naar huis te nemen, we hebben er nu van geproefd en willen dat gevoel graag nog eventjes doorzetten!

das_20161127