Dames 1 grijpt naast punten wegens fysiek spel van Swift

Dames 1 mocht voor de tweede keer op rij spelen op een zaterdagavond. Ditmaal op 25 november tegen koploper Swift in Helmond, waar de tribune in meerdere rijen volgepakt stond met supporters. Voornamelijk van Helmondse zijde, maar er was uiteraard een clubje trouwe supporters dat Someren kwam versterken.

Die mentale versterking kon het team zeker gebruiken vanwege het zeer fysieke spel waar Helmond om bekend staat. De eerste helft begon meteen hard. Grove overtredingen door Helmond werden slechts bestraft met vrije worpen of penalties, waardoor Helmondse speelsters ongestoord door kon blijven duwen, trekken en schotarmen vast konden houden zonder het veld te moeten verlaten. Echter liet Someren zich niet van de wijs brengen en knalde de eerste helft met een 9-11 voorsprong de rust in. Someren speelde trefzeker op cruciale momenten en ook de keepsters stonden hun mannetje met goede reddingen en gestopte penalties.

De tweede helft ging Someren prima uit de startblokken. Tot een score van 10-14 zag de wedstrijd er ondanks het grove spel nog rooskleurig uit. Maar plots rook Helmond bloed en kwam met een aantal sterke aanvallen helemaal terug in de wedstrijd. De speelsters van Someren konden verdedigend even geen weerstand bieden tegen de fysieke kracht en snelheid van Helmond. Aan de overzijde van het speelveld werd Someren tijdens meerdere aanvallen opnieuw tekort gedaan door overtredingen die niet bestraft werden. Het scoren viel stil aan de zijde van Someren en ineens was het spel omgeslagen naar 17-14 in het voordeel voor Helmond. Met nog beperkte tijd op de klok en een Someren dat zich niet meer herpakt kreeg, speelde Helmond gestaag de wedstrijd uit en won met 19-16.

Complimenten aan mijn team, er is geknokt voor een overwinning die zeker op zijn plaats was geweest. We zien uit naar de revanchewedstrijd thuis.