Dames 1 Handbal Someren wint nipt in laatste minuten van nummer 2

Lichtelijk gespannen gingen de dames 1 van Someren op zaterdagavond 24 november naar Mill. Nu moest het gebeuren. Om de eerste plaats te behouden moest er gewonnen worden óf een gelijk spel. Iedereen wist dat het niet makkelijk zou worden. De dames van Mill hebben namelijk ook kans op het kampioenschap. Daarnaast was dit de eerste wedstrijd van het seizoen die we op een zaterdag avond moesten spelen. Je kon er niks van merken, omdat we met maar één doel de hal betraden: Winst…..

Na het start signaal begonnen beide teams aan hét duel tussen nummer 1 en 2. Er werd om en om gescoord door beide partijen. We lieten elkaar maar niet verder uitlopen dan 1 of 2 punten verschil. Zo werd het 5-5 maar ook weer 8-8. Someren maakten mooie doelpunten van afstand en liepen veel snelle aanvallen. Maar de keepster van Mill liet ook zien dat ze hoge ballen prima stopte. In de rust stonden we ook maar nét voor met 8-9. In de handbalsport wil die voorsprong niks zeggen dus moesten we na de rust er weer vol voor gaan.

In de 2de helft sloot Mill weer snel aan met 9-9 en nam toen het initiatief met 12-10. Door gefocust te blijven kwam Someren weer terug met 12-13. Het blééf gewoon spannend. Penalty’s werden gemist en afstandsschoten ook. Tot de 56ste minuut was het nog 17-18 voor Someren. Maar in de slotfase liet Someren nét het verschil zien door zeer mooie breaks/snelle aanvallen! We lieten Mill achter ons en speelden écht als een team. Na het eindsignaal stond er op het scorebord een stand van 17-21 in het voordeel van Someren. We waren opgelucht en heel blij met de overwinning! Zelfs onze coach maakte een ‘sprongetje van geluk’.

Dus daarom genoeg redenen om met bijna het hele team opstap te gaan. Samen wat drankjes en dansjes hadden we verdiend. De ‘Toff’ in Asten dacht daar gelukkig ook zo over en het was zeer gezellig geweest.

We spelen op zondag 2 december om 15.30 tegen O.H.C. in eigen hal. Kom jij ons aanmoedigen?