Dames 1 laat punten liggen in Meerssen

De eerste verre uitwedstrijd ging op zaterdagavond naar Meerssen in Limburg. Helaas vielen we in dezelfde valkuil als afgelopen week, en werden we overdonderd door de felheid van de tegenpartij. We liepen daardoor een achterstand op van 4-1  na de eerste 15 minuten spelen. We herpakten ons en de dekking kreeg steeds meer vorm, alhoewel de cirkel nog steeds aangespeeld kon worden. Mede dankzij enkele tijdstraffen van de tegenpartij kwamen we wat dichterbij met een ruststand van 7-5.

In de rust hadden we met elkaar afgesproken dat de cirkelspeelster harder aangepakt moest worden. Ook aanvallend moest er meer snelheid en langere aanvallen gespeeld worden. Daardoor starten we de 2de helft een stuk feller en kwamen we terug tot 10-9. Door enkele tijdstraffen aan onze kant en gemiste kansen liepen we helaas achter de feiten aan. De felheid werd minder waardoor we de wedstrijd met een nederlaag van 15-10 afsloten.

We hopen jullie allemaal volgend weekend te zien om ons aan te moedigen, zodat we onze eerste punten kunnen pakken. We spelen zaterdagavond om 20.45 uur tegen PSV, in Eindhoven.