Dames 1 tankt vertrouwen en verslaat HandbaL Venlo in eigen huis

Op zondagmiddag 11 december stond een belangrijke wedstrijd op het programma. We moesten tegen HandbaL Venlo. Punten halen was van belang, want die konden we ontzettend goed gebruiken om wat hoger op te komen in het klassement. Compact blijven in de verdediging en langer spelen in de aanval was iets wat we goed in ons achterhoofd moesten houden. Onze fanatieke supporters zaten er klaar voor en na een goede warming-up klonk het beginsignaal.

In de aanval begonnen we met goede druk wat leidde tot kansen. De bal wou er nog niet in, dus verdedigend moesten we het dicht houden. HandbaL Venlo wist dit toch uit te spelen, waardoor het eerste punt voor hen was. Ook het tweede punt was in het voordeel voor HandbaL Venlo. Hierna volgde eindelijk het eerste punt voor ons na een mooi afstandsschot die perfect in de kruising zat. Toch wist de tegenpartij nog steeds te scoren, waardoor het gelijk opging. Onze keeper wist ook een aantal open kansen tegen te houden en dit leidde weer tot een snelle break van ons. We gingen de rust in met 10-8 in het voordeel van ons.

Vol vertrouwen begonnen we aan de tweede helft. In de verdediging moest het nog compacter en aanvallend moesten we rustig blijven spelen. Een lange tijd stond het 14-10, maar HandbaL Venlo kwam dichterbij waardoor het ontzettend spannend bleef. De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld en we moesten blijven geloven in onszelf. Het stond 13-14. Het lukte HandbaL Venlo niet om op voorsprong te komen. Nog een paar minuten te spelen, 17-15 stond het. Het moest ons lukken. De verdediging stond als een huis en we wisten zelfs de bal af te pakken en dit leidde tot een mooie goal. Vol blijdschap speelden we de laatste 30 seconden uit en de wedstrijd eindigde in 18-16 voor ons.

Publiek bedankt! Volgende week zien we jullie graag terug in Susteren waar weer een spannende wedstrijd staat te wachten tegen Noav.