Dames A herpakt zich tegen het nog ongeslagen Swift Helmond

Zondag 30 Oktober rond de klok van 12, zaten we al klaar om onze prachtige teamfoto te gaan maken en om natuurlijk een schitterende wedstrijd te gaan spelen. We moesten tegen Swift (Helmond), waar we al een keer tegen hadden gespeeld in de buitencompetitie. Toen hadden we helaas verloren, maar dit keer wilden we ze terugpakken.

Na een goeie warming-up, een prachtige teamfoto en aanmoedigende woorden van de coach, waren we er helemaal klaar voor. We begonnen gelijk sterk en hadden na 3 minuten een kleine voorsprong. Na 15 minuten scoorde de tegenpartij pas hun eerste doelpunt. Het stond 4-1 voor Handbal Someren. De voorsprong voelde goed, maar we hadden nog lang niet gewonnen. Door goed samenspel en een paar prachtige breaks werd de voorsprong steeds groter. Helaas zakten we in, waardoor de tegenpartij de achterstand kleiner maakte. De ruststand was 9-5 voor Handbal Someren.

In de rust kregen we een paar tips om de voorsprong te behouden. Het begin van de 2e helft liep gelijk op. Door een paar lompe acties kreeg de tegenpartij tijdstraffen. Handbal Someren wilde te gehaast scoren nu we in de meerderheid waren, waardoor we slordig met de bal om gingen en niet veel voordeel hebben kunnen halen uit de tijdstraf van de tegenpartij. Het stond na ruim 10 minuten 15-12 in het voordeel van Handbal Someren. We beseften dat er nog alles kon gebeuren en dus ook dat we nog steeds konden verliezen. Door in de verdediging harder aan te pakken en een beetje variatie in de aanval te brengen, lukte het ons om de voorsprong weer wat groter te maken. Na de tweede 30 minuten klonk dan eindelijk het eindsignaal. We hadden de 2 punten te pakken met een eindstand van 20-14.