Dames bekeren verder na moeizame start

De bekercompetitie is weer gestart. Aangezien we voor de eerste wedstrijd zijn uitgeloot, speelden we donderdag 17 januari de wedstrijd tegen E.S.Z.V. Oktopus (Eindhoven). Tot onze eigen verbazing speelden we de wedstrijd ook nog eens thuis! 

Helaas hadden we een moeilijke start en konden we het publiek nog geen mooie wedstrijd bezorgen. Oktopus kon de verdediging makkelijk passeren om te scoren. Daarbij hadden ze veel onderhandse en onverwachte schoten die het doel haalden. De aanvallen bij Someren verliepen snel, soms te snel waardoor er niet goed werd afgerond. Het lukte om de stand gelijk te houden en zelfs een hele kleine voorsprong op te bouwen naar 18-17 in de eerste helft. 

In de tweede helft moesten we harder werken, anders zouden we ook dit jaar na de eerste wedstrijd er al uit liggen. Gelukkig lukte dit en kwamen we door beter handbalspel en een sterkere verdediging op een voorsprong van 28-20. Hierin kregen we meer vertrouwen en konden we het publiek toch nog een wedstrijd bieden waarvoor ze gekomen waren. We hebben de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 35-24!!

Op naar de volgende bekerwedstrijd, deze zal in de periode van 4 t/m 22 maart gespeeld worden. We zullen jullie op de hoogte brengen, wanneer de tegenstander bekend is en de wedstrijd definitief gepland staat.