Dames Handbal Someren strijden samen met publiek om vervolg in landelijke beker

Na de regionale bekerwinst van vorig jaar, strijden de dames van Handbal Someren dit jaar om de landelijke beker. Om de landelijke beker wordt gespeeld met teams die uitkomen in de ere-, eerste en tweede divisie, hoofdklasse en landelijke A jeugddivisie.

Handbal Someren mocht het op donderdag 7 november opnemen tegen de dames 1 van Dongen. De eerste toeschouwers druppelden rond 20.00 uur al binnen, om zeker te zijn van een goede zitplaats. Althans met goed zicht, echt lekker zit die tribune natuurlijk niet. Na een fanatieke warming-up luidt om 20.45 uur het startsignaal.

Dongen opent de score met een afstandsschot waarna Someren direct aansluiting vindt vanuit een break. Na de sterke beginfase mist Someren enkele penalty’s waarna Dongen een gat weet te slaan: 2-6. Verder uitlopen lukt Dongen niet, want door goed samenspel en een sterke verdediging komt Someren terug waarna Lian de gelijkmaker erin knalt: 8-8. Someren heeft de flow te pakken en komt op voorsprong. Dongen weet echter telkens aansluiting te vinden en na een snelle break geeft het scorebord tijdens de rust een stand van 12-13 weer.

Na positieve woorden in de rust en het besef in alle koppies dat we serieus kans maken tegen deze tweededivisionist is de belangrijkste opdracht voor de tweede helft: genieten. Na een sterke start van Dongen volgt een sterke fase van Someren waardoor het de rest van de tweede helft gelijk op blijft gaan. Er volgen doelpunten vanuit alle posities, zowel vanuit de eerste- als de tweede lijn. Na 60 minuten spelen is de wedstrijd nog niet beslist: 25-25.

Donderdagavond 22.00 uur, we gaan verlengen… Lieke B heeft haar schoonheidsslaapje hard nodig, dus hoopte door twee keer de bal erin te knallen gauw haar bed op te mogen zoeken. Niets was minder waar. Ook in deze verlenging waren de teams aan elkaar gewaagd en wist onze keeper er belangrijke ballen uit te houden. Na een subliem doelpunt vanuit een 9-meter (wij vonden het spannend, maar de vader van Kristel wist al lang dat die bal erin zou gaan) was Yvon de verdediging te slim af en scoorde in de slotfase van de verlenging de gelijkmaker: 30-30.

Opnieuw twee keer 5 minuten verlengen dus. De meeste lichamen verzuurden, het publiek gelukkig niet. Dongen heeft uiteindelijk de winst gepakt, maar zo voelt dat niet. Wát een wedstrijd, wát een teamprestatie en wát een publiek! Wij hebben genoten. Genoten van het samenspel, genoten van de support en de staande ovatie van het publiek na afloop van de wedstrijd. Hopelijk hebben jullie ook genoten, we hebben zo’n vermoeden van wel.