De dames van Handbal Someren winnen de Brabantse beker!

Zondag 24 mei gaat de boeken in als een topafsluiting van het seizoen. We mochten al niet klagen over onze prestaties, maar dít is wel het hoogst haalbare wat we konden bereiken. Na de seizoensafsluiting hebben we fanatiek doorgetraind. Ook hebben we oefenwedstrijden gespeeld tegen hoger niveau tegenstanders. Tenslotte wanneer je dan jezelf ‘finalist’ mag noemen, wil je ook met de winst naar huis gaan. Op deze manier gingen wij naar de sporthal in Wanroij.

Aangezien de jeugdteams eerst hun finales speelden, waren wij laat op de middag pas aan de beurt. Op deze zonnige dag speelden wij de finale om 16:30 uur. Tachos was een gewaagde ploeg, omdat zij ook vorig jaar in de bekerfinale stonden. Beide teams stonden klaar en het startsignaal klonk! Door goede afstandschoten van Tachos en ook mooi samenspel van ons was de stand na een paar minuten 2-2. Toen besloten wij door te pakken en met een prachtig lob-balletje van Elsemieke stond de stand op 3-6 in ons voordeel. Dit hielden we vast en we bleven scoren. Het werd 4-9 maar even erna ook 6-11. De toon was gezet en we konden een fijne eerste helft afsluiten met 6-14. Alleen moesten er nog 30 minuten gespeeld worden, dus wilden we heel graag doorpakken met het spel wat we hadden laten zien.

Tachos dacht daar anders over. Zij begonnen de tweede helft met een flinke omschakeling. Je kon zien dat ze de beker nog lang niet uit handen wilden geven. Daar hadden wij moeite mee, maar dat was aan de stand niet te merken. Na wat slordig spel en missers van beide kanten bleven wij toch initiatief tonen met 9-19. Je zou zeggen dat de wedstrijd nu wel gespeeld zou zijn. Maar je vergist je…. Tachos speelde fysiek, waardoor wij uit ons spel raakten. Ze kwamen terug naar 15-21. Ook de keepster van Tachos stopte maar liefst 4 penalty’s. Het duurde allemaal wat langer voor wij de bal in het net kregen. Met aan beide kanten nog wat doelpunten floten de scheidsrechters de wedstrijd af met een 19-24 eindstand. We waren super trots en vlogen elkaar in de armen. We zijn BEKERKAMPIOEN. Daarmee hebben wij dus ook ‘de dubbel’, omdat we in de competitie ook kampioen zijn geworden. Niemand van ons heeft dit eerder meegemaakt.

Deze dag zullen wij nooit meer vergeten. Ook bedanken wij ons publiek die speciaal naar Wanroij zijn afgereisd. Zij hebben ons naar de overwinning gejuicht. Natuurlijk hebben wij de dag samen afgesloten met een hapje en een drankje.

Ook zijn er foto’s gemaakt, deze zijn hieronder te bekijken.