Heren van Someren hebben een flinke kluif aan de Sprint

Someren maakte zich op voor een flinke krachtmeting tegen de Sprint uit Deurne. Deze tegenstander heeft tot op heden Someren de enige nederlaag in de competitie toegebracht. Someren was dus flink gewaarschuwd en stond op scherp. Een extra motivatie was dat het Super Sunday was bij Handbal Someren, dit betekende meer publiek en muziek wanneer Someren een doelpunt maakte. Someren wilde deze wedstrijd per se winnen en de concurrentie een klap verkopen aangezien de naaste concurrent de avond van te voren had verloren. Het doel was dan ook simpel, de muziek moest vaak klinken en de punten moesten in Someren blijven.

In tegenstelling tot de meeste wedstrijden begonnen de heren enorm scherp aan de wedstrijd. Ze hadden er alles voor over om die flinke stap voor het kampioenschap te zetten. Met deze gedachte begon de wedstrijd en de verdediging leek in de eerste helft van beton. Deurne kwam er zelden doorheen en als ze er doorheen kwamen stond er ook nog een keeper die zijn steentje bijdroeg. De aanvallen van Someren verliepen rustig en efficiënt. Alles bij elkaar verliep de eerste helft uitstekend, dit resulteerde in een ruststand van 14-8.

Someren wilde dit niveau doortrekken in de tweede helft, dit lukte echter deels. De verdediging bleef uitstekend staan maar de aanval begon te haperen. Hierdoor werd het nog vrij benauwd, mede ook door de toenemende straffen voor Someren in de 2de helft. Gelukkig bleef halverwege de tweede helft de voorsprong redelijk hetzelfde met 21-16. Vanaf dit punt klonk er geen muziek meer bij een doelpunt, in plaats daarvan werd er nu enkele keren muziek gespeeld bij een redding van de keeper. Gelukkig stond de verdediging tot het einde ijzersterk waardoor Deurne nauwelijks nog dichterbij kwam en uiteindelijk moest opgeven omdat de tijd op was. De wedstrijd was beslist met 21-18 in het voordeel van Someren.

Een uitstekende overwinning en een uitstekend weekend. Someren is 2 punten uitgelopen in de titelstrijd, echter is het nog lang niet gespeeld gezien de speelschema’s van Someren en Bergeijk.

Komende zaterdagavond moet Someren er opnieuw staan in een nieuwe topper in de competitie. Dan gaat Someren namelijk op bezoek bij de nummer 3 van de competitie (Jupiter ’75). Deze tegenstander die werd in Someren ternauwernood verslagen met 1 doelpunt verschil. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Eersel om 20:15 en belooft opnieuw spektakel op te leveren. Hopelijk kan Someren ook hier de 2 punten mee terug nemen naar huis.