De heren van Handbal Someren zijn op tijd wakker in topper

Vorige week werden er dure punten verloren in Deurne door de heren van Handbal Someren. Dat moest dit weekend dus even anders. Jupiter, de nummer twee op dat moment met evenveel punten als Someren, komt op bezoek. Je weet dus van tevoren al dat het een lastige wedstrijd gaat worden. Het verslag vanaf de bank is geschreven door Sjimmie Meeuws en het verslag vanaf de tribune door Bas Vossen.

Verslag vanaf de bank
Helaas voor de heren was Frits in Macedonië, dus kreeg Leo Leenen de kans om een mooi resultaat te boeken met de heren. Na een sterk praatje voor de wedstrijd startten de Heren de warming-up en zorgden ze ervoor dat ze klaar waren voor de wedstrijd. Keepers warm, spelers klaar en starten maar.

Jupiter begon met de bal en de eerste helft is begonnen. Al snel was er een hoog tempo bereikt in de wedstrijd en Jupiter scoorde makkelijk. Someren had daarentegen meer moeite mee om te scoren. De keeper van de tegenstander werd ingeschoten door Someren, waardoor het alleen maar lastiger werd om te scoren. Dit resulteerde erin dat Jupiter in het begin makkelijk kon uitlopen naar 1-4. Gelukkig kwamen de Heren beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een stand van 6-6. Alleen wist Jupiter er in de eerste helft toch nog vaker doorheen te komen dan Someren, waardoor ze weer uitliepen. Someren ging de rust dus in met een achterstand van 7-9.

De boodschap in de rust was: “We knokken hard, alleen de afronding voorin moet beter.” Nog feller de aanval in en eroverheen gaan.

Dat gebeurde ook vanaf minuut 1 in de tweede helft. Een erg fel begin, wat de start van de comeback inluidde. Binnen 8 minuten had Someren de achterstand van 7-9 omgebogen tot een voorsprong van 12-10. De opmerking vanuit het publiek was dan ook: “Ik dacht even rustig een kopje thee te drinken, maar dat had ik niet moeten doen.” Verdedigend kreeg Someren steeds meer grip op Jupiter en langzaam bouwden ze de score uit. Met nog 8 minuten op de klok was de stand 17-13 in het voordeel van Someren en langzaam liet Jupiter zijn kop hangen. Ze wisten dat ze het niet meer gingen redden tegen Someren. Met nog een rare bal in de laatste minuut van Someren, zette Someren iets te fel druk op Jupiter. Hierdoor werd er in de laatste 7 sec nog een penalty en een rode kaart gegeven. Dit zorgde ervoor dat Jupiter de mogelijkheid kreeg om tot 19-18 te komen, maar daarna volgde het eindsignaal meteen.

De overwinning is behaald. Hard gewerkt en als team goed gepresteerd. Trots op ons team na deze heerlijke wedstrijd.

Verslag vanaf de tribune
Someren had deze wedstrijd maar één doel, revanche voor vorige week en het gat op de ranglijst wederom uitbreiden naar 2 punten met een naaste concurrent. Deze clash moest helaas gedaan worden zonder hoofdcoach Frits Aspers die een week in Macedonië verbleef. Ondanks zijn afwezigheid had hij van te voren een tactisch plan gemaakt voor de wedstrijd. Dit tactisch plan werd in de beginfase slecht uitgevoerd, wat resulteerde in een achterstand van 0-3. Someren herpakte zich door de stand weer snel gelijk te trekken, maar liet het na om uit te lopen, dit kwam door het missen van de vele open kansen en de 4 gemiste strafworpen in de eerste helft. Door de missers van Someren kreeg Jupiter de motivatie en de gedachte dat er misschien wel iets te halen viel in het hol van de leeuw. Aan het einde van de eerst helft werden er nog wat doelpunten gemaakt door Jupiter, waardoor de ruststand 7-9 was.

Na een donderpreek die af en toe te horen was op de tribune werd de tweede helft aangevangen. Someren vloog uit de startblokken en maakte de achterstand meteen goed en scoorde 5 doelpunten op rij. Hierdoor werd het verschil 12-9 en dit verschil werd vastgehouden tot 4 minuten voor het einde van de wedstrijd. De open kansen die in de eerste helft werden gemist gingen er in de tweede helft wel in, waardoor het verschil eenvoudig werd vastgehouden. Met nog 3 minuten op de klok kreeg Someren een 2 minuten tijdstraf, waardoor het nog in de problemen kwam. Het verschil werd teruggebracht naar 2 doelpunten en Someren moest zelfs een rode kaart incasseren om tijd te winnen. De strafworp die volgde ging erin, maar de tijd was op voor Jupiter en Someren had de wedstrijd gewonnen.

Voordat de Heren van Someren de volgende competitiewedstrijd hebben, spelen ze eerst in de beker tegen Tremeg. Deze wedstrijd wordt donderdag 21 november gespeeld in de Postel en begint om 21:00 uur. In de competitie spelen de Heren komende zondag tegen Achilles ’95. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Veldhoven en is de nummer 1 tegen de nummer 4. Hopelijk kunnen er weer 2 punten worden bijgeschreven na deze wedstrijd en een stapje dichterbij de definitieve eerste plek.