De trein dendert door

Op donderdag 25 april klonk om 20:00 het beginsignaal van de wedstrijd tussen Handbal Someren en OHC’01. Al twee keer eerder kwamen we elkaar tegen in de competitie en nu spelen we de halve finale voor de beker tegen elkaar. Handbal Someren heeft die twee keer wel gewonnen, maar dat wil nog niks zeggen.

Het begin ging moeizaam voor Handbal Someren. We scoorden wel, maar met veel moeite en in de verdediging stond het ook nog niet zoals het moest. Na een aantal minuten wisten we ons te herpakken. De verdediging was beter geregeld en in de aanval wisten we makkelijker tot scoren te komen. Hierdoor kon Handbal Someren uitlopen tot een stand van 10-7. Dit spel en ook de voorsprong hielden we vast tot de rust. De ruststand was 19-13.

Het belangrijkste in de tweede helft was om de voorsprong van 6 punten te houden en niet laten zakken tot 3. In het begin van de tweede helft kon Handbal Someren de voorsprong goed behouden. Er werd meteen gescoord aan beide kanten. Ook werden er meerdere tijdstraffen uitgedeeld aan beide kanten door de scheidsrechter. Na ongeveer 10 minuten spelen in de tweede helft stond de stand op 23-18. Handbal Someren kreeg een dip, waardoor OHC steeds dichterbij kwan tot een stand van 26-23. We herpakten ons om OHC niet dichterbij te laten komen. Dit leidde tot een eindstand van 35-26 in het voordeel van Handbal Someren. 

Dit betekent dat wij de finale gaan spelen op 19 mei om 16:30 in Wanroij. Hoe meer publiek voor Someren hoe beter. Dus kom allemaal kijken!