Van dieseltje naar racewagen…

Zondagochtend om 09:50 mocht de dames 2 vertrekken naar Boekel. Eenmaal gearriveerd en in tenue gehesen was het tijd voor de warming-up. Eerder dit seizoen waren we hier wel eens wat laat mee wat met regelmaat voor ergernis zorgde bij onze trouwe coach. Dit was dan namelijk ook veelal terug te zien in de wedstrijden. Echter gezien we ondanks de verliespunten van vorige week nog steeds de koppositie mogen verdedigen, waren we tot verrassing van Coach Tom al netjes op tijd in looppas onze vertrouwde baantjes aan het rennen.

11:10 het fluitsignaal luidt voor het begin van de wedstrijd. Met een duidelijke opdracht startte wij onze wedstrijd. Helaas voor ons was onze start niet zo vliegend als we onszelf hadden voorgenomen… We hadden verdedigend te weinig grip op de aanval van HABO’95 en gezien we ook nog een aantal kansen miste ging het lange tijd gelijk op. Gelukkig konden we met de rust toch een beetje ademhalen met een kleine voorsprong van 8-11. Met de vragen hoe je precies niet frontaal verdedigd wanneer je voor iemand staat en of een doelpunt wat gemaakt wordt tijdens de zoemer nog telt, gingen we richting het kleedlokaal voor een toch echt wel nodige peptalk…

Met nieuwe adem, wat extra peper en goede moed begonnen we aan de tweede helft. Wat er precies in onze kleedkamer heeft gespeeld tijdens de rust blijft een raadsel, maar er stond een totaal nieuw team op het veld. Met meer snelheid, mooi samenspel en vooral heel veel plezier werd de ene naar de andere goal gescoord. En misschien nog wel belangrijker: Gedurende het verdedigen waren wij de baas op het veld. HABO’95 kwam namelijk nog maar liefst twee keer tot scoren toe gedurende de tweede 30 minuten. Een belangrijk detail van deze tweede helft was dat met het bereiken van haar 24e verjaardag vandaag het 24e doelpunt van de wedstrijd door onze enthousiasteling ‘Ellen de Wit’ zelf gemaakt werd. Vijf doelpunten later klonk het eindsignaal en konden we tevreden richting het scorebord kijken waarop een mooie eindstand van 10-29 zichtbaar was.

Volgende week zondag spelen ook wij tijdens de Super Sunday van Handbal Someren in onze eigen vertrouwde sporthal. Samen met alle teams gaan we ervoor om de punten in huis te houden, dus graag tot dan!