Een goede start in 2019…

Zondag 6 januari, iedereen druppelt binnen in de sporthal voor onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Ook is dit de eerste wedstrijd van de 2e helft van het seizoen. We zijn er natuurlijk op gebrand om onze eerste plek te behouden, daarnaast hadden we nog iets recht te zetten na de vorige wedstrijd tegen Avanti, waar we helaas een puntje hebben  laten liggen….

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. We kwamen goed uit de startblokken en de eerste doelpunten waren voor ons. Na een 4-1 voorsprong greep Avanti echter ook de kansen die ze kregen, waardoor we na een minuut of 10 spelen weer met beide benen op de grond gezet werden 5-4. Met puike reddingen van de keeper en samenwerken in de verdediging konden we toch wat afstand nemen en ons eigen spelletje blijven spelen.

Met een prima eerste helft en de stand in ons voordeel (15-11) gingen we de kleedkamer in.

Ondanks onze voorsprong wisten we echter maar al te goed dat deze wedstrijd nog niet gespeeld zou zijn. Bij de uitwedstrijd hadden we namelijk ook 6 doelpunten los gestaan en moesten we uiteindelijk met een gelijkspel genoegen nemen. De boodschap was dus duidelijk: Focus behouden, blijven gaan maar niet onszelf voorbij lopen door te snel te willen en daardoor fouten te maken.

Avanti kon in de tweede helft nog een aantal minuten weerstand bieden en qua stand bij ons in de buurt blijven 18-14. Nadien kwam er voor ons een fase met vleugeltjes… Goed verdedigingswerk werd afgewisseld met snelle en mooie aanvallen, waardoor we uit konden lopen naar een stand van 28-14. Als kersje op de taart stopte onze keepster nog even twee penalty’s. Het laatste beetje geloof was weggespeeld bij Avanti. Met een eindstand van 30-17 hebben we onszelf en het publiek kunnen trakteren op een goede start van 2019 met een  leuke eerste wedstrijd.

Volgende week spelen we uit in Waalwijk tegen de dames van Tachos (11:05). We hopen jullie te mogen verwelkomen voor jullie support die we iedere week weer hard kunnen gebruiken. Tot dan!