Na ‘enne veursprunk’ in het Limburgse Stein is ESC’90 uiteindelijk toch de sterkere ploeg

Zaterdag 19 november werd ons damesteam verwelkomd in het Limburgse Stein. Daar wachtte een wedstrijd tegen het eerste damesteam van ESC’90 dat bovenin meedraait in het klassement. Zaak dus om er vanaf minuut 1 vol felheid en concentratie te staan als één team.

De lichten dimmen en een zoeklicht volgt onze speelsters terwijl ze een voor een oplopen. De tegenstander komt op en daarna gaat het licht weer aan. En eindelijk staat onze knop ook op aan; knallen vanaf de start.

Het eerste fluitsignaal klinkt, ESC’90 zet een aanval in maar die eindigt al snel in een counter voor Someren en wordt beloond met een doelpunt. ESC haakt aan met een tegendoelpunt, Someren scoort opnieuw en ESC volgt. Tot 4-4, dan komt Someren ineens 3 doelpunten los te staan door een strakke verdediging en mooie aanvallen. Met een score van 4-7 lijkt Someren vleugels te hebben terwijl de tegenstander even moet slikken. Maar helaas voor Someren raakt ESC niet geheel van haar stuk en werkt zich voor rust terug tot een voorsprong van 13-11.

De tweede helft begint met een doelpunt aan Somerense zijde. 13-12, kans om weer aan te haken. Maar dichterbij komt Someren deze wedstrijd niet meer. ESC weet de cirkel nog te vaak te vinden en Someren komt weer net te weinig aan scoren toe, 18-13. De penalties worden door Someren wel uiterst goed benut, desondanks loopt ESC stapje voor stapje verder uit tot een eindscore van 26-19. Geen punten mee naar huis, maar wel een tevreden gevoel; er is geknokt met een houding die er de komende wedstrijden zeer zeker weer mag zijn.