Erop of eronder in de heksenketel van Bergeijk

Op zaterdagavond 8 december speelde Someren tegen Bergeijk, het duel tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. Het puntenaantal was voorafgaand aan deze wedstrijd gelijk, alleen het doelsaldo was in het voordeel van Someren. Het beloofde dus een zeer spannende wedstrijd te worden. Het verslag vanaf de bank is geschreven door Maurice van Meel en vanaf de tribune door Bas Vossen.

Vanaf de bank
De mannen uit Someren begonnen zwak aan de wedstrijd en al snel kwam Bergeijk op een voorsprong. Someren kon niet door de dekking van Bergeijk breken. Al snel stond Someren op een achterstand van 10-3. Na wat tactische wissels vond Someren zijn spel en bij rust was de stand 13-10 in het voordeel van Bergeijk.

In de tweede helft begon Someren sterk en kwam met 17-17 op gelijke hoogte. In het verloop van de wedstrijd miste Someren 3 grote kansen en Bergeijk was een stuk zuiniger met hun kansen. Zo kwam de score in het voordeel van Bergeijk 17-20. Opnieuw vond Someren een manier om zich terug te knokken in de wedstrijd. Met nog 2 minuten te spelen maakte Someren vanuit de rechterhoek 24-25 en leek de wedstrijd te gaan winnen. Bergeijk brak door de dekking van Someren en maakte een slimme overtreding op een speler van Someren. De scheids gaf echter het voordeel aan Bergeijk en zo kreeg Someren 2 minuten tijdstraf en een penalty tegen. De penalty werd benut en de eindscore kwam op 25-25.

Vanaf de tribune
De koppositie stond op het spel en aan het begin van de wedstrijd leek vooral Someren daar veel last van te hebben. Someren was enorm zoekende en Bergeijk nam met de steun van het massaal gekomen publiek de leiding. Bergeijk had maar één taak en dat was de koppositie deze avond overnemen. Someren werd in de beginfase afgetroefd door de eigen specialiteit, namelijk snelheid en breaks. Het verschil in de score werd steeds groter wat maximaal opliep naar een verschil van 11-3. Dit was toch even een bittere pil voor Someren. Vanaf dit moment werd Someren wakker, waar Bergeijk al langzaam begon te denken aan de overwinning (veel te vroeg natuurlijk). Bergeijk kwam er in het restant van de eerste helft niet meer aan te pas en Someren kwam steeds dichterbij, dit ten onvrede van de coach, team en publiek van Bergeijk. Uiteindelijk was de ruststand 13-10.

De tweede helft werd weer met frisse moed aangevangen, een verschil van drie doelpunten is motiverender dan een verschil van acht doelpunten. Toch was het Bergeijk dat de eerste twee doelpunten in de tweede helft maakte. Werd het verschrikkelijke scenario herhaald van de eerste helft? Dit spookte meteen weer door de hoofden van iedereen, die in de sporthal aanwezig was, en Someren een warm hart toedroeg. Gelukkig voor Someren was er na een tijdje geen verschil meer en was de stand 17-17. Vanaf deze stand begon de spanning pas echt, iedereen was zich bewust hoe belangrijk deze wedstrijd was. Someren kwam langzaam in de flow en had de wedstrijd moeten beslissen op dit moment. Met deze stand werden er maar liefst drie snelle uitbraken om zeep geholpen, waarop Bergeijk weer twee keer achter elkaar scoorde. Someren bleef knokken tot het einde en het ging gelijk op waarbij Someren telkens op voorsprong kwam. Helaas kon dit niet vastgehouden worden en in de laatste aanval kwam Bergeijk nog langszij en was de einduitslag een 25-25 gelijkspel.

Dankzij dit gelijke spel blijft Someren op doelsaldo koploper van de competitie. De andere belangrijke concurrent Jupiter is wel één punt ingelopen. Echter moet Someren vooral blij zijn dat het enorme veerkracht heeft getoond na de achterstand in de beginfase. De koppositie is behouden met een ruime voorsprong in doelsaldo. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Dan is de nummer vier van de competitie de tegenstander, H.C.G. uit Geldrop. Deze wedstrijd staat bestempeld als een thuiswedstrijd voor Someren, maar zal gespeeld worden in Sporthal de Schop in Asten. Dit komt doordat er geen plek is in de Postel voor deze dag. Ondanks dat er niet in de eigen sporthal gespeeld kan worden zal Someren vol voor de winst gaan om te zorgen dat ze winterkampioen worden. Kom Someren allemaal aanmoedigen op Zondag 16 december om 12:45 in de Schop in Asten.