Handbal Someren Dames B zijn klaar voor het kampioenschap

Voor de dames B is het seizoen 2017-2018 het eerste jaar in de leeftijdscategorie B-jeugd (geboortejaar 2001-2002). De eerste wedstrijden tegen de oudere tegenstanders waren erg wennen, met name omdat ze groter waren en met het krachtverschil hadden we moeite. De eerste wedstrijd thuis in de veldcompetitie tegen Roef hebben we er door snelle break-outs in de laatste minuten een gelijk spel uit kunnen slepen.

Na deze wedstrijd zijn we gestart met de zaalcompetitie, tijdens deze competitie hebben we met name in het begin een aantal tegenstanders gehad die net een maatje te groot waren maar elke week konden we net een stapje beter spelen waardoor we langzamerhand ook wedstrijden begonnen te winnen. Uiteindelijk hebben we de zaalcompetitie als 6e kunnen afsluiten wat voor het eerste jaar op een hoger niveau een goede prestatie is.

Het 2e deel van de veldcompetitie startte gelijk na de zaalcompetitie. De 2e wedstrijd hebben we gewonnen tegen Aristos uit Best. Mede door een goede aanval en verdediging hebben we deze wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander vakkundig met 2 doelpunten verschil gewonnen.

Ook de 3e wedstijd tegen GHV werd gewonnen en hierna stonden we bovenaan. In de uitwedstrijd tegen Roef op een zeik nat veld hadden we moeite met de bal onder controle te houden. Het scoren ging moeizaam. Na bijna de hele wedstrijd voorgestaan te hebben werd het in de laatste minuut nog gelijk. De volgende wedstrijd thuis tegen Aristos ging het de hele wedstrijd gelijk op en was het spannend tot de laatste minuut. We hadden in deze wedstrijd net niet het geluk en de scherpte waardoor we net met 1 doelpunt hebben verloren.

De laatste wedstrijd hebben we nog kans op het kampioenschap. De strijd gaat tegen Roef. Als we beide de laatste wedstrijd winnen staan we in punten gelijk. Het doelsaldo is dan bepalend. Wij hebben een voordeel van 2 doelpunten meer dan Roef en moeten beide nog spelen tegen GHV. Het is voor ons zaak om deze wedstrijd te winnen en te zorgen dat we met voldoende doelpunten winnen om ons kampioen te maken.

De Dames B zullen op vol vermogen de wedstrijd in moeten gaan en de 2 punten in eigen huis houden. Dat zorgt er dan ook meteen voor dat de dames niet te stoppen zullen zijn aankomende zaterdag, de zenuwen gieren door hun lijf en ze zullen erop gebrand zijn om dit kampioenschap in de wacht te slepen.

De wedstrijd begint zaterdag om 11:00 uur in sporthal de Postel. Komt u allen om de Dames B van Handbal Someren aan te moedigen.