Handbal Someren DS1 pakt punten tegen M.I.C. DS1

Na een weekendje rust, een goede wedstrijdvoorbereiding én een uurtje extra slaap stond DS1 op zondag 27 oktober in de Postel weer klaar voor een nieuwe handbalwedstrijd. Met zowel een goed gevulde spelersbank als tribune kon de wedstrijd tegen tegenstander M.I.C. DS1 uit Meerssen-Valkenburg van start.

Om 14:14 gaf Renske nog even het peaceteken als blijk van vertrouwen richting een clubje trouwe fans op de tribune tijdens haar wandelgang naar de goal. Om 14:15 vertrokken beide teams uit de startblokken en de strijd barstte los. Someren nam direct de leiding en noteerde daarmee het eerste punt op het scorebord. De gelijkmaker volgde echter snel van een scherp M.I.C., dat op de juiste momenten door de Somerense verdediging wist te prikken en zo kon doorpakken. Even leek het erop alsof er een gat geslagen was (4-6), maar Someren was in staat om aan te haken (6-6). Opnieuw leek M.I.C. vervolgens los te komen, maar een knap staaltje keeperswerk van Renske zorgde ervoor dat M.I.C. een penalty onbenut liet. Zo krabbelde Someren weer terug tot gelijke hoogte (8-8). Richting het einde van de eerste helft zat de flow er in bij Someren, waardoor er eindelijk aan Somerense zijde weer een kleine voorsprong werd gecreëerd. Met een ruststand van 11-10 in het voordeel van Someren bleek de eerste helft zeer spannend. Beide teams hadden nog voldoende kansen om zich te bewijzen in de tweede helft.

Met een verse peptalk in het achterhoofd stapten de teams na rust het veld weer op en hervatten de nauwe strijd om de voorsprong zoals die de eerste helft was ingezet. Er werd geen gat van meer dan twee goals geslagen, voordat één van beide teams weer zorgde voor een gelijkmaker en de voorsprong weer overnam. Someren benutte kansen vanaf verschillende posities en zorgde daarmee in de aanval voor voldoende druk om het net te vinden. In de goal van Someren wist Chantal het doel op enkele cruciale momenten schoon te houden (vergezeld van extra luid gejuich van hetzelfde fanclubje als dat van Renske). Hierdoor had Someren richting het einde van de wedstrijd net dat beetje speling in handen om het spel te beslissen. Met een stand van 21-20 in de slotfase van de wedstrijd (met nog 30 zenuwslopend lange seconden op de klok), hield Someren het hoofd koel en mikte Lieke in een 1-tegen-1 duel de laatste bal over de lijn bij M.I.C..

Een welverdiende overwinning met een eindscore van 22-20 betekent twee punten in de pocket voor Dames 1 en qua spel een mooie stijgende lijn ten opzichte van de vorige wedstrijd. Volgende week zondag 3 november staat de wedstrijd tegen MEOS DS1 op het programma, waar deze lijn hopelijk weer wordt opgepakt om ook in Nederweert punten te kunnen pakken.