Handbal Someren DS1 – PSV DS2

Vorige week gewonnen met 31 doelpunten, dinsdag met 32 doelpunten, zouden we tijdens deze wedstrijd de 33 halen? Doordat de Sprint punten heeft laten liggen, mochten wij zo’n 15 uur genieten van het feit dat we van die onderste plek af waren! Dit goede gevoel wilden we graag vasthouden. Dit hield in dat we de punten in Someren moesten laten en niet meegeven naar Eindhoven, waar onze tegenstander PSV2 handbalt.

In de eerste aanval werd meteen duidelijk dat PSV dit niet zomaar liet gebeuren, de eerste kans werd meteen raak geschoten. Gelukkig konden wij met onze tegenaanval ook meteen een punt noteren. Hierna gebeurde het aan beide kanten. We probeerden de verdediging goed dicht te houden en in onze aanval zorgvuldige ballen te spelen en ervoor te zorgen dat er gescoord werd. De ruststand werd hierdoor 12 – 14.

We gingen de kleedkamer in en bespraken daar de punten die beter konden, zowel in de aanval als in de verdediging. In de aanvallen mocht er wat langer rondgespeeld worden, maar de kansen die we hadden gingen er goed in. Dit moesten we zeker meenemen naar de tweede helft.

De tweede helft.. het sterke begin van Someren was er een stuk minder dan we gehoopt hadden. Hierdoor kwam er al snel een 14 – 19 achterstand. Toch ging de verdediging stukken beter, zelfs in ondertal wist PSV niet te scoren. Toch wisten wij ook niet geheel het doel te vinden, of ja wel te vinden, maar de kansen werden niet altijd gescoord, ondanks het mooie en goede samenspel. Er werden aan beide kanten nog wat doelpunten gemaakt en dat resulteerde in een einduitslag van 20 – 24.

Volgende week speelt de hekkensluiter tegen de koploper. Wil jij dit meemaken, kom dan zaterdag 28 januari naar Margraten om ons aan te moedigen! Tot dan!