Handbal Someren DS1 – RED-RAG Tachos/Witte ster DS1

Nadat het sneeuwpoppen leger van afgelopen weekend weer was gesmolten, vond dit weekend de wedstrijd tegen Tachos plaats.

Het beginsignaal klonk en vrijwel direct was het duidelijk dat Tachos hard aanpakte in de verdediging. De cirkel werd mooi gevonden en meteen werd een overtreding gemaakt. De penalty werd benut en de openingstreffer was gemaakt. Door een goede druk te zetten werd de hoek mooi vrijgespeeld waaruit goals vielen. Beide ploegen stonden sterk in de verdediging waardoor de het gelijk op ging. De score in de rust was dan ook 7-6.

In de rust werden de puntjes op de i gezet met betrekking tot de aanval. Waar het vorige week zo gesmeerd liep, hadden we dit weekend wat meer moeite met scoren. De inzet bleef hoog en er werd gestreden voor iedere bal én elkaar. Beide teams bleven scoren waardoor het nogsteeds gelijk op ging. 12 minuten voor tijd kreeg Tachos weer een 2 minuten tijdstraf waar wij goed van konden profiteren. Dit deden we ook waardoor het gat 3 goals werd. Het was een zware maar goede wedstrijd. De kopjes bleven erbij waardoor de winst werd binnengehaald, 18-15! Het was een wedstrijd vol bloed, (heel veel) zweet en tranen, maar de 2 punten hebben we thuis gehouden! Voor nu mogen ook wij gaan genieten van de feestdagen en stomen we ons klaar voor de eerste wedstrijd van 2018. Tot dan!