Handbal Someren DS1 staan weer met beide benen op de grond na verliespartij

Op 3 november namen wij het op tegen Meos DS1 uit Nederweert. Weer een nieuwe uitdaging voor ons. Elke week is het even schakelen wat voor tegenstander je tegen krijgt en wat hun kwaliteiten zijn. De wedstrijd ging van start om 13.15 uur.

We namen in de eerste minuten een voorsprong van 0-2. Na mooi samenspel stond de stand op 1-4. Alleen daarna liet Meos ons niet verder komen en sloot aan tot een 4-4 stand. Het ging een lange tijd gelijk op in de eerste helft. Alleen richting het einde van de 1ste helft nam Meos het voortouw. We gingen de rust in met een 12-9 achterstand.

In de rust werd besloten om positief te blijven coachen naar elkaar toe, om ons eigen spelletje terug te pakken en meer kansen af te maken. We wilden ons zeker nog niet gewonnen geven!

Soms pakt het gewoon anders uit dan je zou willen. In de 2de helft zakten we verder weg naar 15-9. Daarna kwamen we wel weer tot scoren, maar niet in hetzelfde tempo als Meos. Het werd 17-12 en even erna ook weer 22-13. Dit was het gevolg van snelle tegenaanvallen, maar ook te veel fouten in de verdediging. Vanaf dit punt krabbelden wij weer terug tot 25-17. Helaas niet genoeg om de wedstrijd naar onze kant te trekken. In de laatste minuut maakten beide teams nog een goal en werd het 26-18.

Deze dag was Meos een maatje te groot. Verliezen is niet leuk en ook niet om dat op papier te zetten. De leerpunten nemen we mee en gebruiken we om beter te worden.

Aanstaande donderdag gaan we namelijk de uitdaging aan tegen Dongen DS1 uit de 2de divisie. We spelen in de 1ste ronde van de landelijke beker. De wedstrijd start om 20:45 en de entree bedraagt €2 per persoon. Wij gaan er weer vol voor en kunnen jullie aanmoediging goed gebruiken! Hopelijk tot dan.