Handbal Someren DS1 – Vlug en Lenig DS2

Tijdens de Super Sunday van zondag 19 maart speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Vlug en Lenig DS2. Een wedstrijd waarvan de uitslag hoe dan ook veelbepalend zou zijn voor de onderste drie teams in het Hoofklasse C klassement. Someren, V&L en de Sprint lopen alle drie risico op degradering, dus winst behalen en punten veiligstellen is cruciaal in de slotfase van deze competitie.

De wedstrijd ging van start en er werd door V&L direct fel gestart. Someren haakte aan, maar kwam iets minder fel op gang en liep tegen een kleine achterstand aan. De eerste helft werd een nek-aan-nek-race om de voorsprong en eindigde uiteindelijk in niemands voordeel. Met een 11-11 ruststand was er geen groot onderling machtsverschil tussen beide teams. De tweede helft zou erom gaan spannen.

De spanning die al de hele dag bij alle wedstrijden heerste, bleef ook bij de wedstrijd van Dames 1 voelbaar. De tweede helft werd er qua vechtlust nog een schepje bovenop gedaan door beide teams. Er werden meer straffen en penalties uitgedeeld terwijl de score ondertussen gelijk bleef oplopen. Na een aantal te vroeg afgeloten aanvallen en enkele andere dubieuze beslissingen van de scheidsrechters in de slotfase van de wedstrijd, trok Someren uiteindelijk toch net aan het kortste eind: 20-21.

Met deze eindstand komt V&L verder los van de Sprint en Someren. Voor de Dames van Someren is degradatie dichtbij met nog twee wedstrijden te gaan en een achterstand van twee punten op de Sprint, maar het blijft afwachten wat beide teams de laatste wedstrijden gaan laten zien. Aanstaande donderdag speelt Someren DS1 de kwartfinale voor de beker tegen Dongen, waar de belangrijke punten hopelijk wel worden gepakt.