Handbal Someren HS1 – Bouwcenter Centen HVW HS1

Zondag 3 december stond de wedstrijd Handbal Someren – HVW op het programma. Beide teams hadden de punten hard nodig om bij de top te kunnen aansluiten.

Om 13:45 floot de scheidsrechter, goed gehumeurd en in strakke kledij, voor de start van de wedstrijd. Handbal Someren kwam goed uit de startblokken met defensief goed werk en een aantal loepzuivere treffers van Tom Hanssen. De eerste helft ging gelijk op met aan twee kanten mooie aanvallen, harde overtredingen en goed keepers werk. Een ruststand resulteerde in 11-12 in het voordeel van HVW.

Someren wist wat het te stond in de tweede helft om in ieder geval, het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken. Helaas kwamen de mannen van HS niet geheel naar wens uit de startblokken van de tweede helft waardoor HVW een gaatje van 3, soms 4 doelpunten sloeg. Het was voor de mannen van Handbal Someren lastig om door de harde defensie van HVW te komen om offensief het verschil te maken.

Mede door goed keeperswerk van Teun Kusters kroop Someren dichterbij en zou het wellicht nog spannend kunnen worden. Een slot offensief van Teun Verhees kwam helaas net te laat, met een aantal knallende doelpunten wist hij gelukkig het net een aantal keren te vinden. Met nog 20 seconden op de klok en twee doelpunten achterstand wisten de heren van HS nog terug te komen tot 1 doelpunt verschil maar konden de aanval van HVW niet meer blokkeren zodat het resulteerde in een 21-22 stand in het voordeel van de heren uit Wanroij.

Helaas weer een nipte nederlaag voor de mannen van Handbal Someren, maar de wilskracht en vechtlust en met vlagen goed handbal hebben er voor gezorgd dat trainer Frits toch nog een beetje positief kon zijn. De stijgende lijn is derhalve nog niet verbroken, ondanks het negatieve resultaat.