Handbal Someren HS1 – Achilles’95 HS1

Op 2 oktober was het zo ver. De eerste competitiewedstrijd van de Heren 1 van Handbal Someren. Omdat het de start van het seizoen was, was er ook de verenigingsdag. De tribune was nu extra goed gevuld met supporters. Handbal Someren speelde tegen Achilles uit Veldhoven.

Door Frits werd Someren al gewaarschuwd voor een aantal spelers en vermeldde hij ook dat hij Achilles als een van de titelkandidaten zag. Dit hield de Heren er echter niet van weer om goed te starten. Mede hierdoor leidde Someren in het begin van de wedstrijd met 2-0. Toen begon Achilles meer grip te krijgen op de wedstrijd wat vervolgens leidde tot een voorsprong voor Achilles. Het ging even gelijk op, maar na verloop van tijd begon Achilles uit te lopen. Dit resulteerde in een ruststand van 7-14.

In de rust werden de Heren toegesproken door Wim en Annemieke van de Dames 1, doordat Frits helaas niet aanwezig kon zijn bij deze wedstrijd. Zij zeiden dat er goed gespeeld werd en dat er nu gezorgd moest worden dat Achilles niet verder uit zou lopen. Dit zorgde ervoor dat de Heren met verse moed en inzet het veld op gingen. Door een periode van slordig spel en ondoordachte schoten liep Achilles verder uit via snelle tegenaanvallen. Someren had de grip op de wedstrijd in die fase volledig verloren. Op een gegeven moment lukte het om iets meer grip op de wedstrijd te krijgen en dit resulteerde in een eindstand van 17-33 voor Achilles. Ondanks dat het een flinke nederlaag is, geven de Heren niet op en zijn er zeker van dat zo’n grote nederlaag niet nogmaals mag gebeuren. Komende zondag is de volgende wedstrijd tegen Aristos 2 uit Best.

Groet,

Geert