Handbal Someren HS1 – Bedo HS2

Op zondag 2 april was het zover; de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. De heren van Handbal Someren nemen het op tegen Bedo 2. Beide teams stonden dicht bij elkaar in de competitie, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De vorige keer had Someren nipt verloren, dus Someren hoopte de punten nu wel te kunnen pakken. Daarnaast wilde Someren extra graag winnen, aangezien het de laatste wedstrijd was van Bas, onze keeper, die helaas moet stoppen met handballen.

Met een aantal spelers in de basis die op een andere positie speelden dan normaal begon Someren aan de wedstrijd. Ondanks dat deze opstelling nog even wennen was, begon Someren fel en stonden ze al vroeg voor. Na een periode waarin een aantal kansen gemist werd door Someren, kreeg Bedo de kans om uit te lopen. Langzaamaan kreeg Someren weer meer grip op de wedstrijd en resulteerde dit in een 17-16 ruststand voor Someren.

In de rust werd het team toegesproken door Frits dat ze goed speelden, maar nog langer aan moesten vallen. Bedo had namelijk maar 1 wissel en als wij op snelheid zouden spelen, zou Someren ze conditioneel kunnen verslaan. Met deze tip begon Someren aan de 2e helft. Someren speelde snel en liep veel breaks. De keeper hield veel ballen tegen en de verdediging stond ook sterk. hierdoor kon Bedo het niet meer belopen en liep Someren verder uit naar een voorsprong van 6 doelpunten. De aanvallen en doelpunten van beide teams volgden elkaar in razend tempo op, maar de voorsprong van Someren kwam niet in gevaar. Aan het einde van de wedstrijd begon Someren slordiger te spelen, waardoor Bedo de kans kreeg om terug te komen. Gelukkig bleef de schade beperkt en wist Someren de wedstrijd te winnen met 36-33.

Bij dezen willen wij Bas graag bedanken voor zijn inzet voor het team en ik denk dat ik namens iedereen van het team spreek dat wij het allemaal jammer vinden dat jij moet stoppen. Bas bedankt!

De mannen van Someren gaan zich nu op maken voor een druk naseizoen met ook daarin de nodige oefenwedstrijden. Dus er is nog steeds meer dan genoeg handbal te beleven in Sporthal de Postel. Tot dan!