Handbal Someren HS1 verliest met één punt na sterke inhaalslag tegen Jupiter

Zaterdagavond 19 november trad een scherp en strijdlustig Handbal Someren aan tegen Jupiter HS1 in Eersel. Na een prima begin was de scherpte bij Handbal Someren ver te zoeken. Jupiter verzilverde vrijwel elke kans, terwijl Handbal Someren grote moeite had om de bal in het net te krijgen. Halverwege de eerste helft keken zij dan ook tegen een forse achterstand aan van 11-3. De knop moest gauw om, en dat gebeurde. Wat volgde was een indrukwekkende inhaalrace richting het rustsignaal. In het tweede kwartier van de eerste helft kwam Handbal Someren terug tot 15-10: de ruststand.

Na de rust trok Handbal Someren de sterke lijn uit het eind van de eerste helft door. De rechteropbouwer van Jupiter, die in de eerste helft verantwoordelijk was voor de meeste goals, werd door keeper Bas Vossen vrijwel onschadelijk gemaakt. Hierdoor, en door een aantal snelle aanvallen van Handbal Someren, kwamen beide teams in de 46e minuut gelijk op 18-18. Deze stand had al eerder bereikt kunnen zijn, als Handbal Someren meer gebruik maakte van de meerdere overtalsituaties door tijdstraffen van Jupiter.

Jupiter begon ook weer sterker te spelen. Daardoor draaide het laatste kwartier uit op een zenuwslopend tafereel waarbij de marge nooit groter werd dan één doelpunt. Snelle aanvallen van beide zijden volgden elkaar op en elk doelpunt werd gevierd alsof er de Champions League mee werd gewonnen. Vijf minuten voor het eindsignaal stond het 22-22, maar een minuut later maakte Jupiter de winnende treffer.

In het kleedlokaal hing er een gemengde sfeer: enerzijds teleurstelling door de zeer nipte nederlaag, maar anderzijds trots door het op karakter terugkomen van een 11-3 achterstand. De wedstrijd leverde in ieder geval nog genoeg leerpunten op om aan te werken.

Komende donderdag spelen de heren van Handbal Someren hun eerste bekerwedstrijd tegen Saturnus HS1, om 20:30 in de Postel. Aanstaande zondag speelt Handbal Someren om 12:30 de derby tegen Niobe, eveneens in de Postel.