Handbal Someren pakt 2 punten in Eindhoven na spannende slotfase

Op zaterdagavond 15 februari mochten wij de uitwedstrijd spelen tegen PSV Dames2. Om ook de teamspirit er goed in te houden besloten wij om erna opstap te gaan. De nette kleren zaten dus ook in de sporttas. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een goede pot van te maken. Een aardig volle spelersbank, check. Een volle blessurebank?! Check. Meegereisd publiek, check. Een coach die erg graag van Eindhoven wint, check. (en dan bedoel ik niet alleen met handbal) Tjitske als versterking van DA1, CHECK. Laten we gewoon vooral doen wat we de vorige keer ook deden, winnen.

Eens kijken of dat lukt… De wedstrijd begon en PSV maakte het openingsdoelpunt. Het ging zeer gelijk op in het begin. Na een stand van 4-4 liepen we uit tot 5-10 in ons voordeel. Ook liet Tjitske zien dat ze niet bang was van PSV en maakte 2 knappe doelpunten. We lieten vooral ons eigen spelletje zien en de samenwerking was sterk. PSV kon net niet helemaal aansluiten en daarom gingen we de rust in met 10-13 in ons voordeel.

We waren redelijk tevreden maar wisten ook dat PSV het hier niet bij liet zitten…. De coach vertelde ons dat we juist na de rust weer fel de wedstrijd in moesten stappen om uit te lopen.

Met dat in onze gedachten maakten wij een goede doorstart en pakten door naar 11-17. De flow zat er lekker in. Tot een bepaalde hoogte zal ik maar zeggen. Onnodig weten wij het toch weer spannend te maken. Ze kwamen terug naar 17-18. Hoe dat zo is gelopen kan ik niet zo goed uitleggen. Het is iets waar we elke week weer aan werken. Dat we tot het einde overtuigend een wedstrijd afmaken. In de laatste fase van de wedstrijd was dus elke aanval én de verdediging ontzettend belangrijk. We scoorden vanaf verschillende posities; de hoek, opbouw en cirkel. Ook keepster Mellanie maakte belangrijke saves.

Het werd 22-21 maar ook weer 23-23. Lieke de Wit maakte de laatste goal van de wedstrijd. Ze liet op de cirkel weer haar behendigheid zien en knalde de bal in het doel. YES! Iedereen was super blij en dus wonnen we de wedstrijd met 23-24.

Na onze wedstrijd bleven we hangen om PSV Dames 1 te zien. Zij spelen 1ste divisie en dat was ook een mooie pot. Maar wat natuurlijk het leukste was, was de kroegentocht op Stratum!

Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 7 maart om 19:00 uur in de Postel. Dus nu gebruiken wij die paar weken om een plan te maken hoe we van V&L gaan winnen. Fijne carnaval allemaal en graag tot 7 maart!