Handbal Someren wint met Maurice “The Hurricane” van Meel

Zondagochtend, de wekker gaat en meestal is het dan licht buiten. Maar op deze speciale ochtend is dat niet zo (het was nog mega donker buiten). Om 10:00 uur moesten de heren van Handbal Someren al tegen Bedo 2 spelen. O nee, zelfs om 09:45 en dan niet in Beek en Donk maar in Bakel. Maar dat maakt niet uit want 2 punten die willen en zullen we gaan pakken is de gedachte. Iedereen was mooi op tijd… Na ja, bijna iedereen, een slaapkop moest thuis nog opgehaald.

Aangekomen in Bakel kunnen we voor de derde keer op rij noteren dat wanneer we tegen Bedo spelen we voor een gesloten sporthal staan. Dat begint toch traditie te worden. Uiteindelijk binnen, omkleden, de nodige spanning bij sommige heren moest er ook nog even uit, bespreken, warmlopen en keeper inschieten en klaar voor de wedstrijd.

De eerste helft startte moeizaam voor Someren. Bedo bleef in het eerste kwartier goed meegaan, waardoor Someren niet verder dan 2 punten verschil kon komen. De afstandsschoten van Bedo kregen we niet onder controle, waardoor we een paar stapjes bij moesten zetten. Dit resulteerde erin dat we de wedstrijd langzaam onder controle kregen. De afstandsschoten hadden we onder controle en toen wist Bedo nog de cirkel een aantal keer te vinden. De ruststand was hierdoor niet zoals Someren het wilde: 14-20.

In de rust moesten we meer snelheid gaan toepassen. Frits zei dat de eerste 10 minuten erg belangrijk zijn om de wedstrijd te winnen en uit te spelen. ‘’Als we ze in de eerste 10 minuten pakken dan lopen ze de rest van de wedstrijd achter de feiten aan’’. Met die gedachte gingen de heren terug het veld op om de wedstrijd te winnen.

De tweede helft, oftewel de helft van onze nummer 14: Maurice “The Hurricane” van Meel. De eerste 10 minuten werden uitgevoerd zoals Frits en Leon het graag wilden zien. Veel meer snelheid, sterke verdediging en veel goals voor Someren. De wedstrijd werd binnen 10 minuten beslist door Someren. Binnen 8 minuten stond Someren 10 goals los, maar waarom stoppen bij 10 goals verschil? Someren raasde de tweede helft goed door en Maurice mocht even rusten op de bank. Hij dacht: ‘’Haha, ik ben topscoorder vandaag’’. Totdat Leon hem mededeelde dat dat niet het geval was. Maurice riep de topscoorder van dat moment zonder overleg met Frits het veld uit om zelf nog door te kunnen razen. 3 goals liep hij achter en daarvoor had hij nog 8 minuten de tijd. En zoals dat gaat bij een hurricane, eenmaal op stormkracht kun je het niet meer tegenhouden. Teamgenoten keken vol bewondering hoe Maurice de trukendoos open gooide en Bedo continu verraste met zijn goals. Nog maar 2, nog maar 1, klonk het vanuit het veld naar de bank. En ja hoor uiteindelijk is het hem gelukt. Daarna kwamen nog een aantal andere spelers nog aan scoren toe, wat resulteerde in een einduitslag van 26-47. (Van de 47 had Maurice er 15 gemaakt).

Hopelijk raast “The Hurricane” zaterdag avond weer in Eindhoven, want dan treden de heren van Handbal Someren aan tegen Oktopus. Om 18:15 barst er weer een nieuwe strijd los om twee punten mee naar huis te nemen. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken.