HCG Heren 1 tegen Handbal Someren Heren 1

Eerste wedstrijd van het seizoen, iedereen keek hier enorm naar uit. Het begint weer en meteen een lastige uitwedstrijd voor de boeg. Het spel van HCG ligt Someren niet want het is traag, ervaren en lomp. Met een volledig fitte selectie na een enorm voorbereidingstraject ging deze wedstrijd van start, we hadden er goede hoop in dat het ons wel moest lukken. Het advies was om snel spel te spelen tegen deze slome tegenstander.

De wedstrijd begon en je zag het tempo verschil in de aanvallen al direct zichtbaar. Dit was toch even wennen na een voorbereiding tegen snelle teams. Na een 4-4 stand ging het helemaal los, de tegenstander werd al moe en de keeper van de tegenstander werd moedeloos van de breaks. Met een ruststand van 5-13 gingen we met een goede voorsprong de rust in. In de tweede helft werd het tempo van HCG nog verder vertraagd in de aanval maar konden ze nog steeds niets doen tegen de snelle breaks van Someren. Met een niet al te moeilijke tweede helft was de eindstand 10-24 in het voordeel van Someren.  Someren heeft zich geduldig en volwassen opgesteld met een goed resultaat tot gevolg.

Een goede overwinning voor Someren en een uitstekend begin van de competitie. Volgende week komt M.H.V. op bezoek en dit is een geheel andere pot. De snelheid in de wedstrijd komt terug en hier moeten we er direct vanaf het begin staan, een goede krachtmeting voor de rest van het seizoen.

Dit was ook de wedstrijd van het uitstekende officiële debuut van Jeroen van Brussel, wij hopen op nog meer goede reddingen, vele breaks en goede wedstrijden van hem.

Heren 1