Heren 1 behoudt eerste plaats na klinkende overwinning

Op zondag 2 december speelden de Heren van Handbal Someren tegen Roef. Ondanks dat Roef onderaan de ranglijst staat, was scherpte van belang. Het zou tenslotte doodzonde zijn om punten te laten liggen. Het verslag vanaf de bank is geschreven door Geert Kessels en vanaf de tribune door Bas Vossen.

Vanaf de bank
Voor de wedstrijd begon, werden de Heren nog op scherp gezet door een toespraak van Leon. Ook werd er gezegd dat ze snel moesten spelen, omdat Roef maar 1 wissel had. Roef begon met de bal en het eerste doelpunt was ook voor de gasten. Someren liet het hier niet bij en voerde het tempo op. Met snelle tegenaanvallen en goed spel bouwde Someren de score verder uit. De tegenstander kon maar zelden op het doel schieten en wanneer ze schoten, stond daar nog de keeper van Someren, die lastig te verschalken was voor de tegenstander. Mede door het goede samenspel was de ruststand dan ook 18-4 in het voordeel van Someren.

Tijdens de rust kregen de Heren te horen dat ze goed bezig waren en dat ze het tempo hoog moesten houden. Zo geschiedde: De Heren behielden het hoge tempo en maakten dankbaar gebruik van de gaten in de verdediging van de tegenstander. De verdediging van Someren stond net zo sterk als in de eerste helft, waardoor de Heren alleen maar verder uitliepen met zowel break-outs als de 3e fase. Het spel was snel en aantrekkelijk om te zien met als hoogtepunt een vlieger. Someren is geen moment in de problemen gekomen en won de wedstrijd eenvoudig met 40-9.

Vanaf de tribune
Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat Roef geen ambities had. Ze vonden bij binnenkomst de voetbalwedstrijd belangrijker dan tijdig warmlopen. In tegenstelling tot Roef was Someren erop gebrand om een flinke score neer te zetten. Dit in een poging om verder uit te lopen in doelsaldo op de naaste concurrentie. De wedstrijd begon en het was duidelijk te zien hoe de posities op de ranglijst tot stand zijn gekomen. Roef heeft helemaal niets in te brengen en zijn niet bij machten om het Someren ook maar een beetje moeilijk te maken. Roef liep letterlijk tegen een Somerense verdedigingsmuur aan. Hierdoor werden er ook fouten gemaakt in de aanval en kon Someren optimaal gebruik maken van de snelheid die ze hebben. De ruststand was 18-4.

De tweede helft ging op dezelfde manier verder. Roef probeerde het wel maar waren absoluut niet bij machten. Hierdoor moest er ook enkele malen aan de noodrem getrokken worden met veelal 2 minuten tot gevolg. Op het einde knokte Someren nog om de score van 40 te halen en dit is ze net gelukt.

Het zelfvertrouwen van de Heren is flink bijgetankt, en dit is belangrijk want volgende week wacht er een belangrijke uitwedstrijd tegen medekoploper Bergeijk HS1. Wie deze wedstrijd wint deelt een flinke tik uit aan de naaste concurrent. Er hangt een spanning over deze zaterdagavond wedstrijd, hopelijk kan Someren de zenuwen de baas worden en deze wedstrijd ook naar zich toe trekken. De wedstrijd wordt om 20:15 gespeeld in sporthal De drie eijken in Bergeijk.