Heren 1 verliest eerste wedstrijd van het seizoen

Zaterdagavond 18 november speelden de Heren 1 van Handbal Someren in Eersel tegen de Heren 1 van Jupiter. Een belangrijke wedstrijd, want de koppositie in de tweede klasse stond op het spel. Voor de wedstrijd stond Handbal Someren nog met één punt voor op Jupiter, maar na de wedstrijd waren de posities omgedraaid; het werd 22-16 voor Jupiter.

Met wat pech kan ook huidige nummer drie Oranje Wit uit Helmond voorbijgaan aan Someren, mochten zij morgenmiddag weten te stunten met een flinke winst tegen De Sprint. Het seizoen is nog niet zo oud, maar nu al razend spannend.

Wedstrijden op zaterdagavonden, dat zijn de heren van Handbal Someren niet gewend. Dat mocht echter geen reden zijn voor zorgen, aangezien zij bezig zijn aan een ijzersterk tweede seizoen in de tweede klasse. De wedstrijd ging vanaf het begin vrij gelijk op, maar op een gegeven moment nam Jupiter een aantal punten voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Vooral de heren van Someren ergerde zich duidelijk aan de dienstdoende scheidsrechter, die regelmatig de snelheid uit het doorgaans snelle spel van Someren haalde. Ook een paar vreemde besluiten zorgden er mede voor dat Someren zelden in de wedstrijd kwam en vaak onzorgvuldig met de vele kansen omsprong. In de tweede helft liep Jupiter verder uit en was de wedstrijd al gauw gespeeld. Al met al een vervelende avond voor Handbal Someren.

Volgende week tegen Swift Helmond heeft Someren een nieuwe kans om orde op zaken te stellen.