Heren 1 doen zichzelf te kort door geen scherpe start te maken

Zondag 26 maart speelde de heren 1 van Someren tegen Helios in Uden. De vorige wedstrijd was Someren flink boven zichzelf uit gestegen met een spektakel stuk van jewelste. Hierop werd voorafgaand aan de wedstrijd in Uden ook gehoopt. Dit pakte echter heel anders uit.

Met twee geblesseerde spelers wordt het al een stuk lastiger spelen voor Someren. De scherpte ontbrak bij de warming up-al een beetje. Of het er nu aan lag dat ons team niet compleet fit was of dat er iets anders aan de hand was, wie kan het zeggen. Het enige dat we wel wisten is dat er iets ontbrak voor de wedstrijd wat er vorige week wel was.

De start van de eerste helft liet het dan ook al vlug zien. Veel balverlies en wat slordige passes en we stonden al snel op een kleine achterstand. Verder misten we ook nog een aantal kansen. Het was een eerste helft waar veel in mis ging. Tot kopzorgen toe bij de leider, coach en letterlijk bij een speler. Toch wisten we onszelf op een paar momenten in de eerste helft mooi te herpakken en maakten we mooie wissels waardoor we toch nog een paar mooie goals wisten te maken. Het enige nadeel was dat deze momenten maar spaarzaam waren in de eerste helft.

In de rust was iedereen teleurgesteld dat het niet liep. Het moest gewoon anders, anders konden we niet winnen. Maar na de start in de tweede helft bleek dat het niet vanzelf ging. We startten iets beter dan in de eerste helft, maar we incasseerden iedere keer weer meer dan we zelf wisten te scoren. Keer op keer wat we ook probeerden, het lukte ons niet om grip op de wedstrijd te krijgen. We probeerden van alles maar we twijfelden iedere keer weer te veel waardoor er te snel geschoten werd op goal of we speelden de bal weer slecht af. Natuurlijk zaten er ook nog een paar mooie acties tussen van onze opbouwers naar de cirkel toe. En de hoek werd wel eens mooi vrij gespeeld maar het was allemaal niet genoeg en te spaarzaam om de wedstrijd te winnen.

Kortom, deze wedstrijd moeten we snel vergeten en veel van leren. De laatste wedstrijd van ons is zondag in eigen huis. Nu denken jullie, is het het dan waard om te komen kijken. JA NATUURLIJK. De heren 1 weten verdomd goed dat het anders moet volgende week en dat gaan we natuurlijk aan jullie laten zien. Half 1 hopen we veel supporters welkom te kunnen heten voor onze laatste wedstrijd van het seizoen. En daar gaan punten gepakt worden. Dat beloof ik jullie.

Met sportieve groeten

De heren 1