Heren 1 van Someren op een zaterdagavond?

Zoals de titel van dit verslag al aangeeft speelden de Heren 1 van Handbal Someren een x voor de verandering een zaterdag. Helios 1 uit Uden was de tegenstander. Beide teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Helaas begon Helios scherper en sterker aan de wedstrijd, waardoor Someren al vroeg tegen een 3-0 achterstand aankeek. Nadat Someren beter samen begon te spelen, kreeg Someren meer grip op de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat Someren terug wist te komen tot 4-4. Het vervolg van de wedstrijd was zeer rommelig bij beide ploegen, waardoor uiteindelijk Helios aan het langste eind trok. De ruststand was namelijk 8-10 voor Helios.

Toen begon de 2e helft, het spel golfde op en neer. Er werd zeer stevig verdedigd door beide teams, waardoor er meerdere malen 2 minuten werd gegeven door de scheidsrechter, die over het algemeen zeer veel toeliet. Op een gegeven moment kreeg Someren het zelfs voor elkaar om voor te komen staan met 12-11, echter was dit van korte duur. Beide teams wisselden de doelpunten af, maar vlak voor het einde stond Helios dan toch voor met 2 doelpunten verschil. Someren moest snel proberen te scoren, zodat ze de 2 punten in Someren konden houden. Na een overtreding van Helios in de laatste 10 seconden kreeg Someren een strafworp. Deze werd gescoord, maar helaas was het niet genoeg. Helios won de bloedstollende wedstrijd met 17-18 en nam de 2 punten mee naar Uden.

De volgende wedstrijd van de Heren van Handbal Someren is wederom op een zaterdagavond, namelijk de 17e. Ze spelen dan tegen Bedo 2 in Beek en Donk, dus wees erbij want het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Tot dan!