Heren 1 verslaat sterk vertegenwoordigd Acritas

Zondag 30 oktober een dag dat er veel werd gehandbald in Someren. Als laatste van de dag mochten de heren 1 spelen tegen het sterk vertegenwoordigde Acritas. Vanaf de eerste seconde wilde Frits dat er gehandbald werd met ons kopje. Hij wilde het spel zien waar wij goed in zijn: snel naar voren en scoren. Dat waren we dan ook van plan te laten zien.

De tribune zat goed vol, begroeten van de tegenstander en de laatste paar oppeppende woorden van onze leider en de jel en daar gingen we. Het eerste doelpunt was helaas voor Acritas, maar daarna kwamen ze niet zo gemakkelijk meer door onze verdediging. We werken de eerste helft goed met elkaar en voor elkaar. Dit resulteerde na 15 minuten in een mooie voorsprong voor ons. De voorsprong wisten we goed uit te bouwen naar een mooie ruststand van 15-11.

De tweede helft was de tactiek om snel de voorsprong uit te bouwen. Dit lukte helaas niet heel goed. We kwamen niet veel verder dan 5 goals verschil. Na een korte fase waarin het minder liep was de stand ineens 23-22. Dat was het moment dat we ons weer herpakte. 2 snelle breaks zorgde ervoor dat we weer lekker in de wedstrijd kwamen. Daarna bouwde we weer een kleine voorsprong op maar de wedstrijd zat er bijna op dus iedereen wist dat we de wedstrijd gingen winnen. De einduitslag is er een om trots op te zijn want we hebben er hard voor gewerkt 27-23.

We kunnen dus zeggen dat we aardig goede start hebben gemaakt in de tweede klasse met ons mooie team. 4 punten uit 4 wedstrijden is niks om ons voor te schamen. Maar we gaan nog niet stoppen zondag strijden we opnieuw om 2 punten tegen Apollo in Son om 14.35 uur. Kom kijken het is zeker de moeite waard.