Heren 1 wint kanaalderby tegen Niobe

Nadat de eerste twee wedstrijden gewonnen zijn door de mannen van Frits Aspers en Leon Linders stond vandaag de nummer 3 op het programma. Met wederom een sterk team reisde de heren 1 van Handbal Someren af naar Asten om de kanaalderby te spelen.

11:20 klonk het eerste fluitsignaal en daarmee begon een moeizame wedstrijd. Het duurde vier tot vijf minuten voordat er pas gescoord werd. In het begin waren we nog zoekende hoe we het beste konden verdedigen. Hierdoor ging de wedstrijd gelijk op totdat we door hadden hoe we het aan moesten pakken in de verdediging. Hard aanpakken en goede communicatie zorgde ervoor dat we niet veel incasseerden. Zelf bleven we er ook maar moeizaam doorheen komen maar we bleven op voorsprong. Met 5 goals verschil gingen we rusten en was de taak simpel. De wedstrijd winnen onder het motto: ‘Beter slecht winnen dan goed verliezen’.

De tweede helft startten we goed en schoten er weer meteen 2 raak. De verdediging bleef de gehele tweede helft sterk staan. Hierdoor kon Niobe amper tot scoren komen. Na een break out en twee mooie schoten van afstand zorgden we ervoor dat we op een mooie voorsprong bleven. Met nog 10 minuten op de klok en uiteindelijk nog 5 goals voor, kregen we nog een twee minuten tijdstraf (onterecht). Maar dat had totaal geen effect op de prestatie die verdedigend geleverd werd. Uiteindelijk liepen we nog tot 7 goals uit en werd de wedstrijd gewonnen met  10-17. Een harde wedstrijd maar uiteindelijk zijn de 2 punten mee naar Someren gegaan.

Volgende week hebben we rust maar 28 oktober staat de nummer 2 op het programma, Oranje wit. Kom allemaal kijken want we kunnen iedereen zijn steun goed gebruiken. We staan nu op 6 punten uit 3 wedstrijden maar de eerste zwaluw maakt nog geen zomer (of hoe ze dat precies zeggen) dus iedere wedstrijd gaan we er weer vol voor en we zijn van plan alles te gaan winnen.